Zwak KV Mechelen verliest van Sint Truiden

0
KVMStVV
Bron: Twitter KV Mechelen

Bam. Daar sta je dan, weer met de voetjes op de grond. KV Mechelen weet, na vier wedstrijden, weer wat verliezen is. De troepen van Wouter Vrancken kregen een les in efficiëntie van de Truienaars in een pot die verder niet veel soeps had. Duur puntenverlies en een hard verdict na enkele mooie weken.

Luxe-problemen voor Wouter Vrancken want op de geblesseerde Gustav Engvall en Laurent Lemoine was iedereen fit voor de midweekse speeldag. Europese week Achter de Kazerne, die er al veel eerder had moeten komen. De Mechelse coach koos wel voor enkele andere namen. Zo stonden Clement Tainmont en William Togui in de ploeg ten koste van Nikola Storm en Igor De Camargo.

Over de eerste half uur kunnen we heel kort zijn: de koude speelde voor het eerst mee en daar leken de spelers wel wat last van te hebben. Weinig spektakel en bijgevolg ook weinig waaraan de supporters zich konden opwarmen. Hier en daar wel een poging van de thuisploeg, maar doelman Schmidt moest niets wereldschokkends doen.

Maar ook de Truienaars lieten zich niet onbetuigd. Op het half uur kregen ze een hoekschop. De bal kwam tot bij Pol Garcia en hij krulde de bal… tegen de paal. Malinwa ontsnapte aan de achterstand. Hét sein om een tand of twee bij te steken. Kaya heroverde de bal, stuurde Togui diep en die rondde de aanval af: 1-0. De lijnrechter zag buitenspel, de VAR niet.

De thuisploeg leek dolgedraaid en wilde snel het verschil maken. Plots gleed de Truiense verdediging helemaal weg, Tainmont miste oog in oog met Schmidt. Malinwa kende genade, want Togui zou nog voor de rust tegen de lat koppen. Met een kleine voorsprong trok Mechelen richting de kleedkamers.

Ook in de tweede helft bleef Malinwa de gevaarlijkste ploeg. Togui onderschepte goed een bal, maar de verdediger van Sint Truiden kon hem op snelheid nog terug nemen. Ondertussen begon de scheids rare dingen te zien. Fouten van de bezoekers werden niet of nauwelijks bestraft. Vanuit de tribunes zagen wij een mogelijke rode kaart, de scheids vond geel genoeg.

Op het uur kreeg Malinwa een vrije trap. Schoofs en Kaya achter de bal, het was die laatste die de bal voor doel gooide en Sheldon Bateau kopte binnen. Achter de Kazerne werd gevierd, maar uiteindelijk zou het doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel. Doorduwen was wat KV Mechelen moest doen, de punten waren voor het grijpen.

Maar verrassend genoeg lukte dat niet. KV Mechelen ging achteruit kruipen, waardoor Sint Truiden meer en meer ging geloven in puntengewin. Het verschil van één doelpunt is niets en de thuisploeg toonde ook niets meer. De counters liepen spaak en ergens voelde je dat dit niet kon blijven duren.

Op een hoekschop nota bene, het was al even geleden, kopte Yohan Boli de gelijkmaker tegen de touwen. Vijf minuten later stonden de Truienaars op voorsprong. Klinisch een zege stelen, heet zoiets dan. Vrancken gooide nog Storm in de strijd, maar hij kon het tij niet doen keren. Een hele zure nederlaag voor KV Mechelen, dat weer met de voeten op de grond staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in