Vrancken voor Antwerp: “Spelers waren ontgoocheld”

0
Wouter Vrancken KV Mechelen Sports Late Night
Wouter Vrancken (Bron: VIER)

KV Mechelen en Antwerp staan, enkele weken nadat ze de heenwedstrijd tegen elkaar speelden Achter de Kazerne, opnieuw tegenover elkaar. Dit keer is een uitverkochte Bosuil het strijdtoneel voor de twee ploegen. Malinwa heeft wat recht te zetten na de nederlaag tegen Zulte Waregem. “Mijn spelers hebben ook wel eens recht op een slechte match.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

Op de dag voor de clash met Antwerp kwam Malinwa-coach Wouter Vrancken terug op het debacle tegen Zulte Waregem. “Iedereen was ontgoocheld”, opende de Mechelse coach in Gazet Van Antwerpen. “In het resultaat, maar vooral in de eigen prestatie. In de gesprekken achteraf waren de spelers daar allemaal heel open en correct in.”

Zelfkritiek

“Op dat vlak zijn ze zeker zelfkritisch genoeg. In de loop van de week hebben we die ontgoocheling kunnen omzetten in iets positiefs. We zijn klaar om er terug tegenaan te gaan. Ik ga niemand afkraken op basis van één slechte prestatie”, was Vrancken vergevingsgezind. “Mijn spelers hebben ook wel eens recht op een slechte wedstrijd.”

“Als spelers constant met een druk op het veld staan dat ze na een slechte wedstrijd hun plaats kunnen verliezen, dan kunnen ze geen goede wedstrijden spelen. Dat zorgt alleen maar voor twijfel en schrik, terwijl een voetballer vertrouwen moet voelen om voluit en zonder stress te kunnen presteren. Ik wil spelers die met lef spelen, ze moeten fouten durven maken.”

Geoffry Hairemans

Voor Geoffry Hairemans is de wedstrijd tegen Antwerp speciaal. “Net als Jordi zijn het twee belangrijke spelers voor ons”, vindt Vrancken. “Ik ben er trouwens zeker van dat ze dat dit seizoen nog gaan bewijzen. Ze kwamen in een groep terecht waar iedereen al anderhalf jaar bezig is met hetzelfde stramien. Om dat als nieuwkomer meteen op te pikken, dat is niet simpel”, stelt hij nog.

“Misschien hadden ze er meer van verwacht, maar ze tonen wel een positieve mindset. Ze accepteren dat ze daarin nog wat moeten groeien. Door die positieve ingesteldheid ben ik zeker dat het goed gaat komen. Mocht dat niet zo zijn, dan zou het verhaal ook heel snel stoppen.”

Nikola Storm

Een man die de laatste dagen op wolkjes loopt, is Nikola Storm. Pas vader van zoon Arthur, maar of hij effectief aan de aftrap gaat komen, is nog afwachten. “Hij zit wel in de selectie, maar het was een zware bevalling en daar komen toch wel wat emoties bij kijken. Het kindje en de mama stellen het gelukkig gezond en wel.”

“Voor Nikola is het wel een speciale week geweest. Of hij op een wolk gaat voetballen? Dat is niet altijd vanzelfsprekend, maar het kan je wel beter maken. Dat weet ik uit eigen ervaring. In mijn eerste wedstrijd na de geboorte van mijn tweede dochter scoorde ik twee keer. Dat was met Racing Genk tegen FC Brussels, een match die ik nooit meer vergeet”, lachte hij.

“Bijna dertien jaar geleden was die wedstrijd, want volgende week is ze jarig.” Feest ten huize Vrancken dan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in