Waar zet je Hairemans? Wij zochten het uit!

0
Geoffry Hairemans Antwerp FC
Geoffry Hairemans (Bron: YouTube RAFC)

In de laatste minuten van Deadline Day haalde KV Mechelen Geoffry Hairemans weg bij Antwerp. De middenvelder/flankaanvaller moet de mogelijkheden voor Wouter Vrancken uitbreiden. Maar wij kunnen ons voorstellen dat de nieuwe man de bank beu is en dus aan spelen wil toekomen. Wij zochten uit wat onze T1 daaraan kan doen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

Vraag naar de rol van Geoffry Hairemans en ze zullen u zeggen: hij kan centraal op het middenveld uit de voeten als een nummer tien of een nummer acht. Maar evenzeer kan hij van op de rechterflank of de linkerflank van waarde zijn. “Hij kan verschillende posities aan”, weet ook Vrancken. “Hoe ik hem precies wil gebruiken? Dat blijft nog even tussen Geoff en mij”, klonk het in Gazet Van Antwerpen.

Wat kan Hairemans KV Mechelen bij brengen? “Voetbalinzicht en zijn schitterende linkervoet. Zijn profiel past goed in hetgeen we willen brengen. Verzorgd en energiek voetbal. Daar kan hij een absolute meerwaarde in betekenen. Bovendien brengt hij extra concurrentie en extra mogelijkheden”, aldus sprak de Mechelse coach.

Wij vonden alvast vier mogelijkheden die coach Wouter Vrancken kan gebruiken op voorwaarde dat Joachim Van Damme weer fit is. De middenvelder sloot weer aan op training en lijkt klaar te raken voor de wedstrijd in en tegen AA Gent.

Mogelijkheid 1: Als hangende spits

Geoffry Hairemans zou uitgespeeld kunnen worden als hangende spits, iemand die zwerft rond de diepe man. In het geval van KV Mechelen zal de nieuwkomer zich dus mogen uitleven in de buurt van Igor De Camargo. Dat deed William Togui net iets te weinig, wanneer beiden aan de aftrap stonden. Gustav Engvall vulde dat, voor zijn blessure, wel goed in.

De kans is echter klein dat de Zweed straks tegen AA Gent al speelklaar geraakt en het zou zomaar kunnen dat Hairemans straks gewoon in deze positie zal voetballen.

Mogelijkheid 2: op de ‘tien’

De kans dat Wouter Vrancken van systeem wijzigt, zou zo maar kunnen. Hairemans dient immers altijd te spelen. En dat kan perfect op de tien. Daar waar hij bij Antwerp in tweede klasse ook regelmatig voetbalde. Bovendien is het systeem van Vrancken perfect op het lijf van de nieuwkomer geschreven.

Door de afwezigheid van Gustav Engvall en de wispelturigheden van William Togui (op zijn doelpunten na is hij toch niet meteen het aanspeelpunt voorin) zou het best wel eens kunnen dat Hairemans straks gewoon achter Igor De Camargo zal plaatsnemen en niet in een hangende rol, maar als ‘derde’ middenvelder. Een versterkte burcht, dus.

Mogelijkheid 3: op de ‘acht’

Door het uitvallen van Joachim Van Damme moest Wouter Vrancken puzzelen op het middenveld. Alexander Corryn stond er een paar weken, tot hij als depanneur moest dienen op de linksachter. Jordi Vanlerberghe, gehuurd van Club Brugge, speelde er enkele weken. Ook hij viel geblesseerd uit en het is niet duidelijk hoe lang hij out is.

Het duo Rob Schoofs – Joachim Van Damme was bezig om potten te breken in de Jupiler Pro League. Tot de laatstgenoemde geblesseerd uit voel. Normaal komt hij tegen AA Gent terug in de ploeg, maar met spelers die terugkeren uit blessure, toch opletten. Al zouden er, wanneer Schoofs en Hairemans samen spelen, twee dezelfde types op het veld staan.

Mogelijkheid 3: op de flanken

Het mag normaal dit seizoen niet spelen (gezien het minimum aan wedstrijden), maar wat met vermoeidheid? Nikola Storm en Onur Kaya zijn gestart in alle competitiewedstrijden en hebben ook vorig seizoen alle wedstrijden gespeeld. Hairemans kan straks, wanneer het nodig is, ook op de flanken uit de voeten. Of Clement Tainmont of Dante Vanzeir daar blij mee zijn, valt nog af te wachten.

Of Onur Kaya moest terug richting de ‘tien’ evolueren, maar gezien dat in het begin van het vorige seizoen mislukte, zien we dat alvast niet gebeuren.

Ons gedacht!

We willen AA Gent of KV Kortrijk absoluut niet op gedachten brengen, maar vermoedelijk kiest Wouter Vrancken er gewoon voor om Hairemans als net achter Igor De Camargo te zetten als een nummer tien of een negen en een half.

Maar wat daarna volgt, zijn luxeproblemen voor Wouter Vrancken. Stel je eens een team voor waarin géén geblesseerden of geschorsten zitten. Een luxepositie voor een ‘middenmotor’ die KV Mechelen dit seizoen wil zijn in de Jupiler Pro League. En dan kan heb je die concurrentie die je nodig hebt om elkaar tot het uiterste te drijven. Wie weet wat er dan allemaal mogelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in