Vrancken vreest gebrek aan matchritme: “Kan je niet goedmaken”

0
Wouter Vrancken KV Mechelen Sports Late Night
Wouter Vrancken (Bron: VIER)

Wouter Vrancken was gisteren te gast in Sports Late Night. Daar liet hij zich uit over deelname aan de Europa League. “Het zou heel mooi zijn”, klonk het. Simaeys benadrukte de druk. “Mechelen heeft niets te verliezen in de bekerfinale.”

Verdien 3,5 keer je inzet als KV Mechelen de beker wint!

“Dat KV Mechelen Europees kan spelen? Op één wedstrijd kan alles. Ik heb gisteren naar de wedstrijd van Gent (1-2 verlies tegen Antwerp) gekeken. Met Giorgi Chakvetadze was het in de tweede helft anders. Dat Gent richting de bekerfinale kijkt? Dat kan een voordeel zijn, maar evengoed een nadeel. Er zit dan veel druk op die verlammend kan werken.”

“Niveau op training heel hoog”

“Het grootste nadeel is dat we geen competitieve wedstrijden meer spelen. We krijgen heel veel rust, terwijl zij Play Off I spelen en dat kan je niet goed maken. Dat zei ik ook al op de eerste training. We moeten daar elke dag 100% gaan en het niveau is tot hiertoe heel hoog. Als je kampioen bent zonder de bekerfinale, moet je de spelers ook bezig houden”, klinkt het nog.

“Het is een beetje zoals Lokeren nu, waar we recent tegen verloren in een vriendschappelijke wedstrijd. Maar dat proberen we binnen twee weken goed te maken (lacht). Het voordeel is dat we in alle rust kunnen toewerken naar één wedstrijd.”

“Mechelen heeft niets te verliezen”

Jeroen Simaeys, ook aan tafel, liet ook zijn licht schijnen. “De belangrijkste troefkaart voor KV Mechelen is dat het niets te verliezen heeft. Ik heb zelf ook een bekerfinale gespeeld tegen Cercle Brugge. Dat is wel leuk, maar eens die dag daar is, wordt de druk hoog en lijkt elke wedstrijd moeilijk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in