Vrancken voor duel tegen ‘zijn’ Sint Truiden: “Onderschatten hen niet”

0
Wouter Vrancken KV Mechelen zijwaarts
Wouter Vrancken (Bron: Achter de Kazerne: de Hel van Malinwa)

KV Mechelen gaat woensdagavond op zoek een twaalf op twaalf. De tegenstander heet Sint-Truiden, een duel dat bij Wouter Vrancken net dat extra pigment zorgt gezien hij daar geboren werd en nog steeds woont. “Met de club heb ik zeker een band”, zegt Vrancken. “Maar van de mensen die er nu zijn is er bijna niemand meer van in mijn tijd.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

“Natuurlijk doet het me wel iets om tegen Sint-Truiden te spelen”, opende Wouter Vrancken in Gazet Van Antwerpen. “Ik ben een honderd procent Truienaar. Ik woon op minder dan vijf minuten van het stadion en passeer er elke dag op weg naar Mechelen. Bovendien heb ik zeven jaar voor de club gespeeld, dat is de helft van mijn carrière.”

“Met de club Sint-Truiden heb ik dus zeker een band maar van de mensen die er nu zijn is er bijna niemand meer van in mijn tijd. Alleen teammanager Peter Delorge is een goede vriend van mij. In de streek waar ik woon leeft de match van morgen wel”, zegt de Mechelse coach nog, waarna hij even in gaat op de ploeg zelf.

Play-Off I?

Malinwa heeft negen op negen te pakken en wil daar morgen een nieuwe zege aan toevoegen. “Maar we onderschatten Sint-Truiden zeker niet”, klinkt het. “Het is een ploeg die zeker kwaliteiten heeft. Ze hebben een coach die heel duidelijk is wat hij wil. Dan kan je altijd resultaten halen. Ze hebben twee pure spitsen die makkelijk scoren en dit weekend hielden ze AA Gent nog in bedwang. Uit ervaring weten we dat dat niet simpel is.”

De media schrijft KV Mechelen al in Play Off I, maar de spelers en de coach blijven met de voeten op de grond. “Ik heb niet de indruk dat mijn spelers zijn gaan zweven door de aandacht voor onze goeie resultaten. Integendeel zelfs. Als ik hun uitspraken lees in de pers dan gaan ze er allemaal heel nuchter mee om. Die indruk krijg ik ook op training. Iedereen houdt de voetjes op de grond.”

Luxeprobleem

Tegen Waasland-Beveren opteerde de Mechelse coach voor én Rob Schoofs én Joachim Van Damme én Jordi Vanlerberghe. Straks komt Arjan Swinkels terug uit schorsing en zijn de twee enige spelers die er niet bij zijn Gustav Engvall en Laurent Lemoine.

“Als ik tijdens een wedstrijd naar mijn bank kijk, dan zie ik alleen maar een luxeprobleem. Zo heb ik het graag.” Maar roteren zit er niet in. “Tenzij er fysieke problemen zijn kies ik in principe voor mijn sterkste elf”, besloot Wouter Vrancken, die ‘snel’ weer op Gustav Engvall kan rekenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in