Vrancken: “Sportieve cel lijdt onder onduidelijkheid”

0

De competitie begint over minder dan drie weken, maar KV Mechelen weet nog steeds of het in 1A of 1B zal uitkomen. Een van de komende dagen zal het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) daarover een beslissing nemen. Maar ondertussen weegt die onzekerheid op de voorbereiding van Malinwa, laat trainer Wouter Vrancken weten in Het Laatste Nieuws.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

KV Mechelen is op stage vertrokken om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Tussen het trainen door is ook daar Operatie Propere Handen een veelbesproken gespreksonderwerp.

De Geschillencommissie Hoger Beroep veroordeelde KV Mechelen begin juni tot een degradatie naar 1B met puntenaftrek en geen Europees voetbal of bekervoetbal. Malinwa trok naar het BAS om die uitspraak aan te vestigen.

“Weten in welke competitie we spelen zou goed zijn voor iedereen”

Die beroepsprocedure sleept echter veel langer aan dan gepland. Daardoor blijft de onzekerheid duren voor de troepen van Wouter Vrancken. “Het zou voor iedereen goed zijn dat we snel weten in welke competitie we spelen”, zegt de trainer.

Vooral op het vlak van transfers en het samenstellen van de spelerskern zorgt de onduidelijkheid voor problemen. De sportieve cel lijdt onder de lange procedure bij het BAS.

“Versterking voor in 1A; vertrekkers indien 1B”

“Hopelijk kunnen we meteen in actie schieten als de beslissing gevallen is”, zegt Vrancken. “Als we in 1A spelen, en daar gaan we vanuit, staat er volgens mij niemand te springen om te vertrekken. Dan moeten er alleen gerichte versterkingen komen.”

Als het BAS de straf van de Geschillencommissie Hoger Beroep bevestigt, dreigt er echter een ander scenario voor KVM. Dat beseft ook Wouter Vrancken: “Bij het 1B-scenario zullen er jongens de club willen verlaten, zoals Michael Verrips.” Die laatste sluit nochtans niet uit dat hij ook in 1B eventueel bij Mechelen wil blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in