Vrancken over nieuwkomers: “Toonden juiste mentaliteit”

0
Sheldon Bateau Jordi Vanlerberghe Yannick Thoelen Dante Vanzeir Issa Kabore KV Mechelen transfers
Sheldon Bateau, Jordi Vanlerberghe, Yannick Thoelen, Dante Vanzeir en Issa Kabore (Bron: kvmechelen.be)

Met zes zijn ze: de nieuwe jongens van KV Mechelen na de zomermercato. De kern van de Proximus League bleef (op German Mera en Michael Verrips na) intact. Bovendien kennen de ‘nieuwe’ jongens het huis al. Van de zes nieuwkomers speelden er vier eerder al voor Malinwa. Wouter Vrancken bedankt zijn sportieve staf.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

Het was Fi Vanhoof die indertijd liever géén ex-spelers terug haalde naar Mechelen, maar sinds 2012 en de terugkeer van Xavier Chen maakten verscheidene spelers de stap terug naar het vernieuwde Malinwa. In deze transferperiode maakten vier spelers hun rentree. “We hebben niet de mogelijkheden van veel andere clubs, maar toch ben ik tevreden voer de versterkingen”, klinkt Wouter Vrancken in Gazet Van Antwerpen.

“Heel blij met transfers”

“We hebben gekozen voor gasten die met de juiste mentaliteit naar hier zijn gekomen. Yannick Thoelen, Sheldon Bateau, Dante Vanzeir, Jordi Vanlerberghe, Geoff, … Dat zijn mannen die naar hier kwamen om iets te bewijzen. Ze willen alles geven om zich te tonen. Op dat vlak ben ik heel blij met onze transfers.”

Met Issa Kabore, de achttienjarige Burkinees die Malinwa wist te overtuigen in een testperiode, wordt gezien als een witte merel. “Hij is een rechtsback met een groot volume, snelheid en goede voetjes. Hij doet me een beetje denken aan Nana Asare. Die kon ook de hele flank doen op zijn eentje. We misten een type Van Cleemput toen die vorig seizoen geblesseerd uitviel. Als Issa de tactische zaken nog wat oppikt, kan hij die positie invullen.”

Flankaanvaller

Wouter Vrancken wilde graag nog een flankaanvaller voor op de rechterkant. “Zo’n profiel hadden we nog kunnen gebruiken, maar als ik de keuze kreeg tussen Hairemans en een flankaanvaller, dan was ik voor Hairemans gegaan. Zijn komst was voor mij het allerbelangrijkste in die laatste dagen voor het sluiten van de transfermarkt. Ook door het uitvallen van Gustav Engvall”, vertelt de coach van KV nog.

En die flankaanvaller dan? “We zullen in de komende maanden bekijken of we zo iemand echt missen in onze kern. Voor wat snelheid op rechts hebben we ook nog Dante Vanzeir en Clement Tainmont achter de hand.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in