Vrancken over het succesjaar 2019: “Uitzonderlijk”

0
Wouter Vrancken KV Mechelen Anderlecht persconferentie
Wouter Vrancken na RSC Anderlecht - KV Mechelen (Bron: Sporza)

Anderhalf jaar geleden tekende Wouter Vrancken een contract voor twee seizoenen bij KV Mechelen. In nog geen vijftig wedstrijden wist te voormalige middenvelder zich in de harten van de supporters te coachen. De reden? Kampioen in de Proximus League én bekerwinnaar. “Een uitzonderlijk jaar, met alles wat er gebeurd is.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

“We brengen voetbal waar de fans plezier aan beleven, met veel lef en initiatief”, zegt Wouter Vrancken in Sport/Voetbalmagazine over het spel van zijn Malinwa. “Intensiteit is zeer belangrijk, dat creëer je door duidelijkheid te brengen. Zodra spelers beginnen te twijfelen ben je dat kwijt.”

“Geweldige teamspirit”

“Ze moeten zonder nadenken weten wanneer ze moeten uitstappen, inzakken en andere tactische zaken. Daar werken we voortdurend aan op training, je kan geen dingen verwachten in de match die je niet getraind hebt. Die tijd is voorbij. We zitten al anderhalf jaar met dezelfde groep en die weet ondertussen waar ik de klemtoon op leg.”

“Honderd procent inzet op training is voor mij cruciaal, alleen zo kun je in de wedstrijd top zijn. Al anderhalf jaar heerst er in deze groep een geweldige teamspirit, waar ook de nieuwkomers meteen in meegaan”, vertelt de succescoach van Malinwa nog.

Titel en beker

Met dat soort voetbal won KV Mechelen de titel in de Proximus League en zette het AA Gent schaakmat in de bekerfinale. Bovendien gooit de promovendus hoge ogen een half jaar later. Een blik op de rangschikking: Club Brugge op één, Standard op twee en niet veel verder KV Mechelen. De top-zes leeft weer Achter de Kazerne.

“Het is een uitzonderlijk jaar”, weet Vrancken nog. “Met alles wat er gebeurd is, en dan toch alles winnen wat er te winnen viel. Met in de eerste plaats dank aan mijn spelers, want zij moeten het doen. De medailles van de beker en de titel hangen wel in mijn bureau thuis, ik heb in mijn spelerscarrière nooit prijzen gepakt”, lachte hij.

“Carrière als trainer”

“Ik vind het belangrijk dat je kan genieten van mooie momenten. Anders is het altijd maar weer op naar de volgende opdracht en ga je op de duur kapot van de stress. Het mooiste blijft natuurlijk zelf op het veld staan, maar ik probeer binnen mijn staf toch ook het soort camaraderie van een voetbalkleedkamer te creëren.”

“In feite is al heel mijn carrière als trainer snel gegaan: bij Gravelo in provinciale meteen enkele promoties. Nadien met THES Sport in nationale, enkel bij Lommel ging ik even op de rem staan omdat ik toen voelde dat ik een andere stap nodig had in mijn ontwikkeling. Ik wilde op het hoogste niveau leren wat kan en niet, dat kon als assistent bij KV Kortrijk”, besloot de succescoach.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in