‘De Zaak’ speelt mee: “Hoop dat volgende week alles opgehelderd is”

0

1A of 1B? Niet alleen de supporters stellen zich luidop vragen, maar ook de spelers doen dat. “Ik denk dat het voor mijn spelers véél moeilijker is om zich te focussen dan vorig seizoen, toen er wel duidelijk een doel was”, stelt Wouter Vrancken in Gazet Van Antwerpen. En in welke reeks Malinwa uitkomt, de trainer blijft.

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

De voorbereiding loopt, maar Wouter Vrancken was niet tevreden van de laatste oefenwedstrijd tegen KSK Heist (0-0). Ook de onwetendheid over in welke reeks Malinwa gaat uitkomen, speelt een rol. “Ik denk dat ‘De Zaak‘ in deze fase zeker meespeelt”, vertelt de Mechelse T1. “Ik hoop dat volgende week alles eindelijk opgehelderd is, dan is dat van de baan.”

“Waarschijnlijk horen we de uitspraak van het BAS op stage, ietwat vreemd. Langs de andere kant zit je dan ook meteen samen om na het verdict een en ander samen te bespreken”, legt Vrancken uit.

Transfers

Maar ‘De Zaak’ beïnvloedt ook de transferplannen van Malinwa. Tegen Heist bleef William Togui wegens last aan de adductoren aan de kant. Dan is de spoeling dun. “Als één spits uitvalt, hebben we er slechts één meer over. Daar moet sowieso iets bij, maar ook hier zullen we handelen afhankelijk van de uitspraak.”

Komende zaterdag trekt Malinwa naar Linden voor een oefenwedstrijd tegen OH Leuven. “Ik verwacht hoe dan ook meer van mijn spelers. Daar kan je niet aan vijftig procent op het veld verschijnen. We zullen er moeten staan”, klinkt het nog.

Basiself

Normaliter was het de bedoeling om, net als tegen THES Sport, twee keer een uur te voetballen, maar aangezien OH Leuven vrijdag tegen KV Kortrijk speelt, ging dat feestje niet door. “Daarom zullen we een uur met dezelfde ploeg proberen aantreden. Het moment is stilaan aangebroken om naar een ‘basisploeg’ te evolueren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in