Voorzitster Dames na promotie: “Deze kans was een geschenk uit de hemel”

0
KV Mechelen dames kampioen
Twitter @kvmechelen

De twee damesploegen van KV Mechelen maken promotie, zij het niet op sportieve wijze. Voorzitster Marie-Paule De Bell spreekt op de website van de club over hoe dat net allemaal in zijn werk is gegaan. “We wilden sportieve promotie, maar daar grepen we voorlopig telkens naast”, klinkt het.

De Belgische Voetbalbond is volop bezig met de reeksen te herschikken. “Eén van de maatregelen was dat clubs die een herenteam in het profvoetbal hebben hun vrouwenteams konden opgeven voor één van de hogere reeksen. Dit is een erg mooie kans die we niet wilden laten schieten”, vertelt ze. ” We schreven onze ploegen in en vorige week kregen we groen licht van de voetbalbond.”

Super League

“Natuurlijk waren we liever op een sportieve manier gepromoveerd, maar daar grepen we voorlopig telkens naast. We zijn gestart in het seizoen 2002-2003 en hebben sindsdien enorm hard gewerkt én grote stappen vooruit gezet.

In het verleden vroeg de KBVB ons meermaals om toe te treden tot de Super League, maar hielden die boot altijd af. We wilden sportief groeien en we waren er ook nog niet klaar voor. Nu voelen we ons wel klaar om een niveau hoger te spelen. Dit is ene geschenk uit de hemel en iedereen zou hetzelfde doen in onze plaats.”

Versterking in elke linie

Meer dan waarschijnlijk zullen er wat aanpassingen gebeuren in de kernen. “We zijn volop bezig met de kern voor volgend seizoen samen te stellen, want we willen niet zomaar ‘pelotonvulling’ zijn. Voor de eerste ploeg vinden we het belangrijk om de huidige kern bij elkaar te houden en die te versterken met een aantal spelers. We mikken op één nieuwkomer in elke linie. Ook bij de tweede ploeg zullen er nieuwkomers zijn”, vertelt ze verder.

Tot slot werd de band met KV Mechelen aangehaald. “Sinds de omvorming naar een NV zijn er meer mogelijkheden. We zijn KV Mechelen ook dankbaar voor de forse budgetverhoging. We komen regelmatig samen en voelen de steun van de club. Dat is belangrijk en doet ons veel plezier”, besloot ze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in