VOORSTELLING KV MECHELEN: “Eerste doel: redding”

0
KV Mechelen spelersgroep drinkpauze
Bron: Achter de Kazerne: de Hel van Malinwa

Komende vrijdag openen Racing Genk en KV Kortrijk de Jupiler Pro League 2019-2020. Wat mogen we straks van onze ploeg verwachten? Onze watcher oordeelt: “Als het behoud verzekerd is, dan kan de club pas omhoog kijken. Men moet nu niet bezig zijn met Play Off I.”

Het voorbije seizoen

Een mislukte competitiestart, een trainerswissel en op een gegeven moment zelfs laatste in de Proximus League. De start van KV Mechelen in tweede klasse, of eerste klasse B, kan je bezwaarlijk goed noemen. Maar Wouter Vrancken kwam en na een indrukwekkende zegereeks van tien overwinningen op rij, kroonde Malinwa zich tot eerste periodekampioen.

Al snel werd de focus gelegd op de tweede periodetitel, want dan zou het een finale overbodig maken. Helaas zou Beerschot-Wilrijk daar anders over beslissen. Het nek-aan-nek-gevecht duurde tot de laatste speeldag, waarbij een treffer van Schoofs werd afgekeurd (het zou de 0-2 zijn, red.) en Rocha aan de overkant wel scoorde. Het gevolg? Promotiewedstrijden.

Die kon KV Mechelen naar zijn hand zetten met een treffer in minuut 88 van Clement Tainmont. De Franse flankaanvaller devieerde met zijn rechter, daar waar hij normaal alleen maar mee op de bus stapt, de bal tegen de touwen. Enkele weken later zou KV Mechelen ook zegevieren op de Heizel in de Bekerfinale.

De verwachtingen

Stellen dat KV Mechelen meteen zou meedoen voor Play Off I, zoals her en der gesuggereerd werd, zouden wij niet doen. De redding moet het eerste doel zijn en vanaf dat dat bereikt is (meestal ben je zeker vanaf dertig punten, red.) kan je hogerop mikken. De linkerkolom of misschien zelfs hoger, maar Play Off I lijkt onhaalbaar.

Grootste verlies

Veel spelers zaten vol ongeduld te wachten op het verdict van het BAS. Dat oordeelde dat KV Mechelen niet kon zakken, waardoor een aantal sterkhouders van vorig jaar wilden blijven. German Mera wachtte dat verdict echter niet af en koos voor een Colombiaans avontuur. De verdediger was vorig seizoen een sterkhouder achterin. Ook Seth de Witte (geen contractverlenging) en Tim Matthys (einde contract) zijn een groot verlies voor de kleedkamer.

Beste aanwinst

Zoals we al schreven bij het grootste verlies, door de hele affaire bij het BAS heeft KV Mechelen amper spelers aangetrokken. Maar het is wel van belang dat er nog wat bij komt. Liefst in elke linie. Voorlopig werd alleen Sheldon Bateau aangetrokken om de vertrokken German Mera te vervangen, maar de verdediger sluit pas na de eerste competitiewedstrijd aan op training. Dat was een onderdeel van de transfer.

De oefencampagne

KV Mechelen begon haar oefencampagne met de traditionele korte verplaatsingen naar GR Katelijne, Eppegem en Heist. Tussendoor waren er ook wedstrijden tegen OH Leuven, RKC en Heerenveen. De laatste oefenwedstrijd tegen Roda JC werd in extremis nog afgelast omdat er problemen waren in het Parkstadion Limburg. Tot slot volgde de Supercup-nederlaag tegen Racing Genk, die een eerste indicatie is voor wat Malinwa voorgeschoteld krijgt in de beginfase van de nieuwe competitie.

De eerste wedstrijden

  1. 27/07/2019 20:00 Zulte Waregem – YR KV Mechelen
  2. 3/08/2019 20:30 YR KV Mechelen – KRC Genk
  3. 9/08/2019 20:30 RSC Anderlecht – YR KV Mechelen
  4. 17/08/2019 20:00 YR KV Mechelen – Cercle Brugge KSV
  5. 24/08/2019 20:30 KV Oostende – YR KV Mechelen
  6. 30/08/2019 20:30 YR KV Mechelen – Royel Excel Mouscron
  7. 15/09/2019 18:00 KAA Gent – YR KV Mechelen

Hier kijken wij naar uit

Hoe profileert KV Mechelen zich nadat het de deur naar de Jupiler Pro League weer open beukte? Kunnen Storm, Engvall en Verrips ook op het hoogste niveau zichzelf eindelijk tonen? En hoe reageert het Mechelse publiek op de verwensingen van allerlei supporters omtrent heel de extra-sportieve zaken die twee jaar geleden en vorig jaar gespeeld hebben? Wij hopen ergens dat Wouter Vrancken er opnieuw een ‘wij tegen de rest’-verhaal van kan maken en dat we tussen de lijnen, daar waar het moet gebeuren, ons bewijzen ten opzichte van iedereen.

Het type-elftal

Voetnoot: de teksten werden afgesloten op 21 juli 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in