VOORBESCHOUWING: Malinwa moet scoren, wil het naar de Heizel

0
Union-KVM_VB
Bron: Twitter @kvmechelen

De bekerkoorts neemt toe in Mechelen. Na de 0-0 in de heenmatch moet het scoren tegen Union (als niet na 90 of 120 minuten, dan op zijn minst na 120 minuten), wil het de bekerfinale op de Heizel betwisten. Het Dudenpark vormt vanavond het strijdtoneel voor een beklijvende pot voetbal.

KV Mechelen kon de man-meer-situatie in de heenmatch tegen Union niet uitbuiten en liet daardoor een goede uitgangspositie liggen. Het moet vanavond dan ook vol aan de bak, maar iedere supporter met een beetje Malinwa-DNA gelooft erin.

Mera en Schoofs speelgerechtigd

Zowel Mera als Schoofs pakte rood in het 1B-treffen met Beerschot Wilrijk. Blijkbaar voorziet de KBVB-regelgeving dat schorsingen in de competitie ook kunnen gelden voor de Beker en dus ontstond er enige paniek bij KV.

Vooral over Mera was er enige bezorgdheid aangezien die een schorsingsvoorstel kreeg van 4 speeldagen. Maar Malinwa gaf vandaag mee dat beide inzetbaar zijn voor de return tegen Union van vanavond. De schorsing gaat namelijk pas in op woensdag 30 januari. Er is dus geen reden om Mera vanavond niet op te stellen.

6 spelers op kaart van schorsing

KV Mechelen zal vandaag op het scherpst van de snee moeten voetballen, wil het naar de finale. De duels met Union zijn altijd al beladen en kaarten welen vaak tierig.

Dat zou weleens nefast kunnen zijn voor enkele Malinwa-spelers. Bijker, De Witte, Kaya, Lemoine, Schoofs en Verrips staan immers allen op een kaart van schorsing. Als ze vanavond nog een keer geel geboekt worden, missen ze een mogelijke finale.

Zesde bekerfinale?

Als Malinwa vanavond de scalp neemt van Union, mag het zich opmaken voor een zesde bekerfinale in de clubgeschiedenis. Eerder betwistte het ook al de finale van de Beker in 1967, 1987, 1991, 1992 en 2009. Enkel in 1987 kon KV tot nog toe de Beker de lucht in heffen.

Malinwa zou daarmee overigens de club worden met de op vier na meeste bekerfinales in België. Enkel Club Brugge, Standard, Anderlecht en Cercle doen beter.

Tweedeklasser in bekerfinale geleden van 2001

En KV Mechelen zou nog meer geschiedenis kunnen schrijven. Het is namelijk van 2001 geleden dat een tweedeklasser de finale van de Beker van België bereikte. Geschiedschrijver met dienst was toen Lommel, dat de finale verloor van toenmalig eersteklasser Westerlo.

De finale zal ook deze keer een duel worden tegen een eersteklasser. Oostende en Gent strijden woensdag (30/01) in die andere halve finale om een ticket richting de Heizel. De heenwedstrijd eindigde op 2-2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in