VOORBESCHOUWING: Malinwa wéét wat te doen: scoren én winnen

0
KV Mechelen Beerschot Wilrijk 16-03

Het is D-day. Eén jaar na de verschrikkelijke 11e maart moet deze 16e maart er eentje worden van feesten en lang feesten. Een héél seizoen lang heeft KV Mechelen alles ‘kapot’ gespeeld, maar heeft het nog geen beloning gekregen. Die moet volgen in een rechtstreeks duel tegen Beerschot Wilrijk.

KV Mechelen speelde op het Kiel een half uur met een man minder, maar kwam daar niet tot scoren. De bezoekers konden zo alles in eigen handen houden om het in eigen huis af te maken, maar moet toch opletten: Malinwa MOET straks aan de winnende hand zijn na negentig minuten, of er wacht een nieuw seizoen Proximus League … én afschuwelijke play-offs.

4 op 6 thuis tegen Beerschot Wilrijk

KV Mechelen won dit seizoen in eigen huis één keer van Beerschot Wilrijk. Dat was nét na het losbarsten van Operatie Propere Handen en daarin werd er niets heel gelaten: 3-0. De Ratten konden inpakken en wegwezen. In de tweede wedstrijd bleef het 1-1, maar daar zag het kwartet arbiters een duidelijke bal over de lijn van Igor De Camargo niet …

Bekijk hier de beelden van de vorige KV Mechelen – Beerschot Wilrijk:

Bijker en Peyre terug uit schorsing

Goed en slecht nieuws deze week op training voor Wouter Vrancken: Lucas Bijker en Thibaut Peyre zijn immers terug uit schorsing, maar enkel die laatste lijkt zijn plaats terug in te nemen. De linksachter is immers geblesseerd. Het is echter koffiedik kijken naar wie voor de doelpunten gaat zorgen nu topschutter De Camargo out is. Afgelopen zaterdag viel Mathieu Cornet in, maar die viel dan weer tegen volgens de analisten.

Een uitverkocht stadion, 17.000 toeschouwers. Allemaal willen ze er een feestje van maken zaterdag. De aftrap is ook voorzien om 16.00 uur, waardoor er ook gefeest kan worden. Scheidsrechter van dienst is Lawrence Visser, bijgestaan door de VAR.

VERMOEDELIJKE OPSTELLING: Verrips – Peyre, Swinkels, Mera, Corryn- Van Damme, Schoofs, Kaya, Storm – Engvall, Togui

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in