VOORBESCHOUWING: Kanaries als hoofdgerecht

0
KVMSTVV MD
Bron: Twitter KV Mechelen

KV Mechelen gaat op zoek naar een twaalf op twaalf. “Reeksen neerzetten in België, dat is moeilijk”, zei ene Frank Vercauteren onlangs. Maar kijk, Malinwa is wél met zo’n reeks bezig. En vanavond komt Sint Truiden op bezoek. De Kanaries vormen het hoofdgerecht van de week. Het toetje moeten de Zebra’s worden zondag.

Het voorgerecht was de Keukenderby tegen Waasland-Beveren, die winnend werd afgesloten. Drie dagen later staat de wedstrijd tegen Sint Truiden op het menu. Voor Rob Schoofs én Wouter Vrancken een wedstrijd die in het rood staat aangeduid in de agenda. Beiden hebben een verleden bij de Kanaries.

Malinwa staat voorlopig op een mooie derde plaats. De pers is er als de kippen bij om Kavé in Play Off I te schrijven, maar de troepen van Wouter Vrancken doen wat ze al anderhalf jaar doen: de voetjes op de grond houden en hard blijven werken. De spelersgroep droomt (voorlopig) niet van een plekje bij de eerste zes.

De laatste promovendus die in zijn eerste jaar meteen Play Off I speelde was… Sint Truiden. In de allereerste uitgave van de Play Offs gingen de Truienaars vlot mee in de rangschikking en vielen pas terug toen Play Off I al bezig was. Onder leiding van Guido Brepoels toen nog. Mechelen naast de Kanaries in één lijstje. Het kan, maar…

“Als je te ver vooruit kijkt, dan kan je struikelen over iets wat net voor je voeten ligt”, is een te vaak gehoorde quote in het voetbal. Je zal maar net over Sint Truiden vallen. De laatste keer dat de Truienaars de drie punten mee snoepten van Achter de Kazerne was onder Guido Brepoels. Toen scoorde Joeri Dequevy nog voor de Kanaries.

En positieve selectieproblemen voor Wouter Vrancken. Op de langdurig geblesseerden Gustav Engvall en Laurent Lemoine na is iedereen fit én speelgerechtigd. Maar of dat wil zeggen dat Arjan Swinkels meteen weer in de ploeg staat, net nu het duo Sheldon Bateau – Thibaut Peyre draait. Dat blijft de vraag.

Maar afgelopen weekend verraste Wouter Vrancken vriend en vijand ook door Rob Schoofs naast Jordi Vanlerberghe en Joachim Van Damme op het middenveld te posteren, zij het in een rol die aanvallender is dan gewoonlijk. En dan heb je nog jongens als Vanzeir, Tainmont, Togui of Hairemans die een wedstrijd kunnen beslissen op de bank zitten.

Wat Wouter Vrancken straks uit zijn hoge hoed tovert, weten we voorlopig niet. Maar het kan goed zijn dat, wanneer hij in zijn auto springt een opstelling in zijn hoofd heeft, voorbij Stayen rijdt en wijzigt. Onze coach woont immers op vijf minuten van het stadion van Sint Truiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in