VOORBESCHOUWING: De Zebra’s als dessert

0
KVMCha
Bron: Twitter KV Mechelen

In een drukke voetbalweek voor KV Mechelen, is Charleroi straks de tegenstander. De Zebra’s knokken ook voor een plekje in Play Off I. Ook, want Malinwa staat in de top-zes op een derde plaats. Winnen betekent dat de Carolo’s op zes punten staan. Dat moet straks het doel zijn. Want de andere ploegen wonnen hun wedstrijd.

Nu ja. Racing Genk verloor van Eupen, Antwerp verloor van Moeskroen. De Henegouwers sluiten weer aan bij het treintje om een plekje in de top-zes, terwijl Charleroi daar al een tijdje staat evenals KV Mechelen. Malinwa wil profiteren van de eerdere nederlagen dit weekend en wil vooral het fiasco van tegen Sint Truiden graag rechttrekken.

Want in de slotfase leek Malinwa genoegen te nemen bij de krappe 1-0-voorsprong, maar het gaf die helemaal uit handen. In plaats van drie punten erbij, kwam er niets bij en won Sint Truiden Achter de Kazerne. De tweede thuisnederlaag van het seizoen. Dat moet straks, tegen de Zebra’s, worden rechtgezet.

Wouter Vrancken kreeg afgelopen week goed nieuws: Gustav Engvall mocht zich opnieuw een waardige kernspeler noemen. Hij werd, voor het eerst sinds zijn blessure op speeldag twee, weer opgenomen in de grote selectie. Spelen? Dat zit er wellicht nog niet in. Bovendien heeft de coach ook luxe-problemen. Tegen Sint Truiden kregen Tainmont en Togui hun kans.

Wellicht krijgen tegen Charleroi de ‘eerste keuzes’ Storm en De Camargo opnieuw hun basisplaats. Naast Vanlerberghe – Van Damme – Schoofs lijkt de oefenmeester (voorlopig) nog geen plaats te hebben voor de Zweedse aanvaller. Ook Togui lijkt weer te verhuizen naar de bank, ook al is hij op dit moment de efficiëntste spits uit de Jupiler Pro League.

Bij Malinwa spelen wel enkele spelers met een Charleroi-verleden. Onur Kaya en Clement Tainmont zijn er twee van. Die eerste speelt straks ook zijn vier honderdste wedstrijd uit zijn carrière. Wij vermoeden dat Wouter Vrancken straks deze elf namen op het veld gaat sturen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in