Vechtend Mechelen houdt stand in het Lotto Park

0

KV Mechelen heeft in Anderlecht een punt gepakt. Al vechtend, want Malinwa was in het Lotto Park voetballend nergens, ook niet met tien tegen elf. Daar waar het tegen Racing Genk zo goed ging, zoveel fout liep er vandaag. Maar eind goed, al goed. Een gewonnen punt voor geel-rood.

Wouter Vrancken moest wat veranderen aan zijn elftal. Geen Joachim Van Damme of Gustav Engvall, het duo werd vervangen door de verwachte namen: Alexander Corryn vatte post op het middenveld, Dante Vanzeir versierde een eerste basisplaats bij Malinwa. Voor de rest stonden de gebruikelijke namen op het blad.

Het was overleven in de beginfase voor KV Mechelen. Doku, aan de Mechelse linkerkant, was het gevaarlijkst. Van Cleemput moest een goeie voorzet van de flankaanvaller in allerijl wegwerken. Aan de overkant kwam Storm een keer voorbij zijn man. Zijn voorzet werd door Sandler weggewerkt alvorens Togui zijn voet ertegen kon zetten.

Maar het was te vaak net niet voor KV Mechelen. De bezoekers moesten achteruit en Anderlecht deed bij wijze van spreken wat het wilde. Maar de efficiëntie ontbrak, gelukkig maar voor Malinwa. Zuurstof, maar dat geldt niet voor Jules Van Cleemput. De verdediger moest geblesseerd naar de kant, Aster Vranckx maakte zijn debuut.

Het leek erop dat beide ploegen met een gelijke stand richting kleedkamers gingen gaan, tot Amuzu de diepte werd ingestuurd. Yannick Thoelen haalde de middenvelder onderuit en kreeg de rode kaart. Tweede wissel, tweede debutant: Sofiane Bouzian kwam onder de lat te staan. Hij moest de tweede helft voor de nul zorgen.

Malinwa zocht vooral naar rust in de tweede helft. KV moest achteruit, niet verwonderlijk met tien man tegen een Anderlecht dat nog niet had gewonnen in deze competitie. De bezoekers probeerden er wel eens uit te komen. Een voorzet van Storm eindigde in de handen van Van Crombrugge. Het was zowat het enigste dat Malinwa kon brengen in de tweede helft.

De thuisploeg kreeg zo een uitstekende mogelijkheid om een mislukte competitiestart toch iets of wat te verbloemen met een driepunter tegen een ploeg die nog met tien man stond. Maar Wouter Vrancken greep in. William Togui werd uit zijn lijden verlost. De Ivoriaan zat totaal niet in de wedstrijd en werd vervangen door Igor De Camargo.

De recordkampioen bleef drukken, Malinwa moest achteruit. Het werd pompen of verzuipen. Ballen vlogen het luchtruim in waardoor de vliegtuigen in Zaventem een omleiding moesten volgen. Letterlijk geen bal kwam voorin aan bij De Camargo om de ploeg even te laten aansluiten. Verschaeren probeerde het met een goeie invalbeurt. Zonder succes.

De bezoekers overleefden de tweede helft, Bouzian kreeg onder druk van het thuispubliek nog een gele kaart. Een hoekschop in de slotfase van de wedstrijd moest voor de bevrijding zorgen. Kopbal van Kompany viel maar net naast. Lawrence Visser floot af, de spelers van Malinwa vielen elkaar in de armen. KV Mechelen blijft ongeslagen in de competitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in