Vanroy over beslissing De Witte: “Het water was te diep”

1
Stefaan Vanroy KV Mechelen stadion
Stefaan Vanroy (Bron: kvmechelen.be)

Stefaan Vanroy heeft het moeilijke nieuws over de contractverlenging van Seth De Witte moeten brengen. De sportief directeur vindt het zelf ook bijzonder jammer dat een clubicoon moet vertrekken. “We zagen in Seth geen volwaardige titularis in 1A”, aldus Vanroy in Gazet Van Antwerpen.

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

Het was Stefaan Vanroy die de moeilijke knoop heeft moeten doorhakken. “We waren bereid om hem eventueel nog één jaar te laten blijven, maar het water was te diep”, klinkt hij in de krant daags na de bekendmaking van de beslissing. “We zijn er niet uitgeraakt. Hoe jammer we dat ook vinden als club.”

“De Witte mooi afscheid geven”

Na negen jaar komt er een afscheid tussen Malinwa en aanvoerder Seth De Witte. “Afscheid nemen van een clubman als hij is nooit prettig, maar dit zijn nu eenmaal de harde wetten van het voetbal. We stellen een kern van 28 spelers samen om komend seizoen te starten in 1A en in die kern was geen plaats voor Seth als volwaardige titularis”, was het harde verdict.

“Voor mij persoonlijk was dit de moeilijkste beslissing naar volgend seizoen toe”, gaat Vanroy verder. “We hopen dat we Seth nog een mooi afscheid kunnen geven. Dat zijn we hem na negen jaar wel verschuldigd. Hij verdient nog een laatste moment de gloire, samen met de supporters”, besloot de sportief directeur.

1 REACTIE

  1. Beste Stefaan Vanroy,ik ken de kern van 28 volwaardige spelers voor het volgend seizoen maar dat gij dan durft te zeggen dat de grote Seth daar niet niet meer bijpast vind ik heel bizar en vreemd en doet mij uw kennis van voetbal toch in twijfel trekken.De finale van de beker van België heb ik een hele grote De Witte bezig gezien die een reuze wedstrijd heeft gespeeld en dat was wel degelijk een ploeg uit 1a,ben benleuwd in welke reeks Mechelen volgend seizoen speelt Mijnheer Stefaan Vanroy…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in