Sportief directeur Vanroy: “Gaan proberen de kern bij elkaar te houden”

0
ploegfoto KV Mechelen 2018-2019
KV Mechelen 2018-2019 (Bron: kvmechelen.be)

KV Mechelen werd kampioen in de Proximus League en won de beker. Dat deed het met een kern die in de zomer werd samengesteld door Stefaan Vanroy, die zijn tweede transferperiode meemaakte. “Hoe langer je er over nadenkt, hoe meer je beseft wat Malinwa gerealiseerd heeft”, aldus de sportief directeur in Het Laatste Nieuws.

Registreer je nu op betFIRST en krijg tot 200 euro cadeau!

Een week na de bekerfinale, zindert de bekerwinst nog na. “Iedereen zit nog op zijn wolk, en ze zullen er niet snel willen afkomen”, glimlachte Vanroy. “De ploeg heeft voor elkaar gevochten, met veel goesting en grinta. Wij, als sportieve cel, hebben onze job gedaan. Het voorbije seizoen gaf veel voldoening.”

“Nu de sportieve successen er zijn, zouden wij met de eer kunnen gaan lopen, maar dat is niet de bedoeling. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Het voelt goed om jongens als Gustav Engvall en Michael Verrips het uitstekend te zien doen”, klonk het nog. “We genieten. Hoe langer je erover nadenkt, hoe meer je beseft wat wij gerealiseerd hebben.”

“Iets meer snelheid”

En nu wacht 1A, maar veel gaat er niet veranderen. “We hebben vorig jaar gebouwd aan een team voor 1A. Om kampioen te spelen in 1B, moet je een ploeg bouwen die mee kan op het hoogste niveau. We gaan proberen een groot deel van het team samen te houden. Alleen willen we iets meer snelheid en bepaalde posities versterken. Het geraamte staat er.”

“Waar we versterkingen nodig hebben? Dat is een gevaarlijke vraag”, counterde Vanroy. “Voorin en op de flanken mag er nog snelheid bij en een defensieve versterking zou welkom zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in