“Het pikte de bondsvoorzitter die beker aan ons te geven”

0
Fred Vanderbiest KV Mechelen Studio Malinwa

KV Mechelen won afgelopen woensdag de beker en bij het uitreiken kwam Pierre François naar voren. “Voetbalbond Maffia”, klonk het vanop de tribunes. Niets vermoedend dat een slecht schouwspel vooraf ging. “De bondsvoorzitter wilde zelfs niet komen”, zei Fred Vanderbiest bij Studio Malinwa.

Registreer je nu op betFIRST en krijg tot 200 euro cadeau!

Fred Vanderbiest is assistent van Wouter Vrancken bij Malinwa. In Studio Malinwa, een webcast van de Kakkers, deed hij zijn beklag over de manier waarop de club behandeld werd sinds uitlekte dat Malinwa een wedstrijd zou gekocht hebben. Ook de timing van onthullingen kwam ter sprake.

“Voor elke belangrijke wedstrijden kwam er wel iets boven“, zei Vanderbiest. “Of dat georkestreerd was of niet, laat ik in het midden. Op 30 april gaan ze dan even beslissen wie waar moet komen, één dag voor de bekerfinale. Alsof dat niet kan op 2 of 3 mei. Nee, dat moest op 30 april.”

“Bondsvoorzitter wilde niet komen”

Ook tijdens het vieren, kwam het tot een incident. “Ik kon het weer niet laten met mijn grote mond. Ik zei tegen Pierre François: ‘Dat doet u zeer hé, die beker aan KV Mechelen te moeten geven.’ ‘Ge hebt gelijk’, zei hij. ‘Maar ik sta hier wel. De bondsvoorzitter wilde zelfs niet eens komen.’ Normaal geeft hij die beker af, daar zou iedereen beter eens bij stilstaan.”

Kortom: de dikste middenvinger die we terug konden geven, was het winnen van de beker.

Bekijk hier Studio Malinwa met Vanderbiest en Storm:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in