Van Damme: “Tegen Brugge verliezen is géén schande”

0
Joachim Van Damme KV Mechelen oefenmatch
Bron: Achter de Kazerne: de Hel van Malinwa

Na enkele weken in de ziekenboeg, maakte Joachim Van Damme vorige week zijn rentree tegen KV Kortrijk. De middenvelder was de ontbrekende schakel en werd een week later beloond met een basisplaats tegen Club Brugge. Alleen zou die wedstrijd eindigen in forfaitcijfers. “We spelen vandaag tegen de beste ploeg van België”, vertelt hij op de website van de club.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

“Op bepaalde momenten viel het blok een beetje weg”, oordeelde de middenvelder. “Je moet niet vergeten, we spelen vandaag wel tegen de beste ploeg van België. Dat hebben we vandaag duidelijk gezien. Zodra je dan met tien man komt te staan, is het erg moeilijk om nog iets te forceren.”

“Club speelde de bal goed rond, waardoor het moeilijk te belopen werd”, vond Joachim Van Damme nog. “We moeten ook eerlijk zijn: tegen Brugge verliezen is écht geen schande. Het was vandaag een beetje zuur, volgende week bij Eupen hebben we meer kans.”

“We moeten verder”

Toch is niet alles slecht. “Want we hebben de nodige kansen gehad. Geoffry Hairemans kreeg nog een kans op de gelijkmaker. Met wat geluk had het hier goed afgelopen, maar het is geen schande. We hebben slaag gekregen en we moeten verder”, besloot de middenvelder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in