Van Damme juicht als eerste bij eigen doelpunt: “Word betaald door KVM”

0
Joachim Van Damme KV Mechelen 2015-2016

Joachim Van Damme werd luid toegezongen door de Mechelse aanhang. De Beveraar was weer zijn nuttige zelve op het middenveld en was de aanleiding voor de derde goal van geel-rood. “We hebben het op kwaliteit afgemaakt”, vertelde hij na de zege van KV Mechelen in Gazet Van Antwerpen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

“Negen op negen. Voor elke ploeg is dat een mooie reeks”, trapte Joachim Van Damme een open deur in. “En er komen deze week nog twee heel belangrijke wedstrijden aan. We hebben dus niet veel tijd om hier van te genieten. Woensdag komt er snel aan en dan moeten we opnieuw vol aan de bak.”

“Speciale avond”

“We speelden zeker niet onze beste wedstrijd”, vervolgde de middenvelder. “We vonden moeilijk de openingen in de eerste helft en na de 1-2 pakten we een klein beetje de overhand. Het grootste deel van de wedstrijd was in evenwicht en maakten het af op kwaliteit. Dat ik als eerste stond te juichen bij het eigen doelpunt? Tja, ik word betaald door Mechelen”, kon hij er zelf mee lachen.

“Het zou maar raar zijn als ik niet zou juichen hé. Oké, Beveren is mijn ex-ploeg en ik ben supporter van Beveren maar dat betekent niet dat je niet mag juichen als de ploeg waarvoor je speelt een goal maakt. Het was een speciale avond voor mij en ik ben blij dat we hem positief hebben kunnen afsluiten.”

“Zullen nog dipje krijgen”

Mechelen lonkt naar boven, want door het puntenverlies van zowel Standard, AA Gent als Club Brugge, is het weer wat dichterbij geslopen. “Maar met Play Off I moeten we niet te veel bezig zijn”, klinkt het als een waarschuwing. “Die derde plaats is mooi, maar er komen nog heel moeilijke wedstrijden aan en we zullen ook nog een dipje krijgen.”

“Nu moeten we wedstrijd per wedstrijd blijven kijken. De laatste zes à tien matchen kunnen we misschien wel een ambitie beginnen uitspreken. Nu moeten we gewoon nederig zijn en hard blijven werken”, besloot de middenvelder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in