Togui viert terugkeer na blessure: “Serieus gevloekt”

0
William Togui KV Mechelen terugkeer blessure
Bron: kvmechelen.be

KV Mechelen blijft dankzij de zege (1-3) tegen Westerlo bovenin meedraaien in Eerste Klasse B. Maar er was nog meer goed nieuws bij Malinwa want aanvaller William Togui vierde na bijna anderhalve maand blessureleed zijn terugkeer.

Amper een kwartier ver waren we op 30 oktober in en tegen Tubeke toen William Togui met een enkelblessure vervangen moest worden. Een serieuze domper voor de jonge Ivoriaan die juist naar zijn beste vorm toegroeide. Zo had hij de weken ervoor gescoord tegen Beerschot Wilrijk en Oud-Heverlee Leuven.

Togui viert terugkeer na blessure

“Toen ik in Tubeke ­geblesseerd uitviel, heb ik serieus ­gevloekt. De ploeg draaide op volle ­toeren, ik speelde alles en werd steeds beslissender. Net op zo’n moment ­uitvallen, dat was mentaal niet ­makkelijk”, blikt Togui in Gazet van Antwerpen terug op die periode.

De blessure van de aanvaller sleepte uiteindelijk langer aan dan aanvankelijk gedacht. Maar dit weekend tegen Westerlo mocht hij dan toch tien minuten voor het einde van de wedstrijd zijn terugkeer vieren.

“Gelukkig is deze periode nu ten einde gekomen. Het was een korte invalbeurt, maar ze was heel belangrijk voor mij”, gaat hij verder.

Engvall en De Camargo

Terug een basisplaats afdwingen bij trainer Wouter Vrancken wordt wel niet eenvoudig voor Togui. In zijn afwezigheid deden spitsbroeders Igor de Camargo en Gustav Engvall het meer dan degelijk. Ze scoorden samen tien doelpunten in acht wedstrijden.

“Ik zie hen niet als concurrenten. We hebben allemaal hetzelfde doel: KV Mechelen weer naar eerste brengen. Winnen, dat is het enige wat telt. Ik heb hen dan ook meteen gefeliciteerd met hun doelpunten”, besluit een blije Togui.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in