BREAKING: Tim Matthys stopt met voetballen

0
Bron: Achter de Kazerne: de Hel van Malinwa

Enkele dagen na Seth De Witte verlaat ook Tim Matthys KV Mechelen. Niet om ergens anders te gaan voetballen, hij stopt volledig met voetballen. Dat liet de flankaanvaller net weten in een boodschap op de sociale media. Daarin bedankt hij al zijn clubs.

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

“I’m out”, opent Tim Matthys zijn boodschap. “Na vijftien jaar profvoetbal heb ik besloten om een einde te maken aan mijn carrière. Met een titel en een beker van België. Het kan slechter”, klinkt het nog. Matthys voetbalde sinds 2014 voor KV Mechelen en was in 2018 een van de eersten om te zeggen dat hij ging blijven.

Tim Matthys voetbalde bij Racing Strijpen, KSV Sottegem, KAA Gent, SV Zulte Waregem, Panthrakikos. Lierse SK, RAEC Mons en KV Mechelen. Hij neemt dus afscheid met een titel in de Proximus League en een nieuwe Beker van België.

Zo nam Tim Matthys afscheid van het voetbal:

View this post on Instagram

I’m out… Na 15 jaar profvoetbal heb ik besloten om een einde te maken aan mijn carrière. Afscheid nemen met een titel en de Beker van België … het kan slechter. 15 seizoenen lang heb ik mijn jongensdroom mogen beleven. ‘Wat wil je later worden?’ Geen twijfel mogelijk… Profvoetballer! Ik ben dan ook ongelooflijk fier dat ik mijn eigen weg gezocht, gevonden en gevolgd heb. Heel mijn leven stond voetbal op de 1e plaats, dus was het niet evident om deze beslissing te nemen, maar het is volgens mij de juiste. Mijn grote dank gaat uit naar mijn ouders, familie en mijn vrouwtje! Samen zijn we 15 jaar geleden aan dit avontuur begonnen bij @kaagent en we hebben alles samen beleefd. Nu is het tijd om te gaan genieten van andere dingen in het leven en ons gezin. Louise & Julot zullen hopelijk later ook fier terugkijken op wat papa verwezenlijkt heeft. 2 x de Beker van België, 2 titels in 1B, 1 promotie, 9 Europese wedstrijden… Ik ben mijn clubs eeuwig dankbaar dat ik de kans gekregen heb om deze triomfen te beleven. Racing Strijpen, KSV Sottegem, KAA Gent, SV Zulte Waregem, Panthrakikos. Lierse SK, RAEC Mons & KV Mechelen. Bedankt! Maar nu is het dus tijd om een nieuwe weg in te slaan. Ik bedank graag al de trainers, medespelers, alle supporters en alle medewerkers van al mijn clubs! Te veel mooie mensen om op te noemen! Bedankt om er voor mij een onvergetelijke periode van te maken. Bedankt

A post shared by timmatthys7 (@timmatthys7) on

De vragen over Tim Matthys de afgelopen weken vloeiden rijkelijk. Zou hij stoppen of doorgaan. In VISTA liet hij eerder al weten dat dat een moeilijke beslissing was en gingen beide partijen rond de tafel zitten. Nu is daar dus een antwoord op gekomen.

Matthys wordt hoofdscout bij KV Mechelen na zijn afscheid. De middenvelder blijft zo bij de club verbonden. In tussentijd zal hij ook te zien zijn als analist bij Proximus Sports, een functie die hij invult sinds de Play Offs van 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in