Tienkoppig KV Mechelen laat Eupen puntenloos

0
EupKVM
Bron: Twitter KV Mechelen

KV Mechelen heeft een kleine revanche beet voor 11 maart 2018, de dag dat het Mirakel van Eupen gebeurde tegen Moeskroen. Malinwa won, ondanks een rode kaart voor Swinkels, met 0-2-cijfers. En meer: het gaf nauwelijks wat weg achterin. De Kavé heeft nu zeventien punten en is begin oktober ‘safe’.

Wouter Vrancken kon in het Duitstalige taalgebied niet rekenen op Geoffry Hairemans. De middenvelder reisde in laatste instantie niet mee af omdat hij last had van zijn knie. Ook Rob Schoofs (hij was geschorst) was niet van de partij. In het elftal werd het duo vervangen door Igor De Camargo én de wederkerende Onur Kaya.

Malinwa begon goed aan de wedstrijd en was een paar keer gevaarlijk. Vooral via de linkerkant en Nikola Storm. De flankaanvaller was tot ttwee keer toe in de buurt van Ortwin De Wolf. De blonde god schoot eerst voorlangs en de tweede poging eindigde in de handen van de Eupense goalie.

De tijd verstreek, boeiend was het wel, zonder echt heel veel gevaar. Tot Arjan Swinkels vanuit het niets een rode kaart kreeg. Akkoord, hij ging met de voet stevig door, maar dat deed de speler van Eupen ook. De scheids trok rood, de VAR behield de beslissing. De vrije trap van de thuisploeg trok op niet veel.

Dan had KV Mechelen meer geluk aan de overkant. In de verste verte was er geen fout, maar Onur Kaya mocht wel een vrije trap nemen. Hij vond Jordi Vanlerberghe en die trapte richting doel. De bal week af en ging over Ortwin De Wolf in doel: 0-1. Daarmee trok Malinwa ook richting kleedkamers.

Na de pauze, en met een frisse Tainmont in de plaats van Vanzeir, meteen de invaller met een schot. De Wolf duwde het leer over het doel. Niet veel later opnieuw een goeie actie: Storm liet de bal tegen de paal komen. Tainmont was te verrast om de bal voorbij de Eupense goalie in doel te leggen.

Eupen breidde een sjaal, de winter komt eraan, met het vele balbezit. De thuisploeg probeerde af en toe wel eens, maar het was nooit gevaarlijk om Thoelen in de problemen te brengen. Met Vanlerberghe, die een rijtje naar achter werd geschoven na de rode kaart van Swinkels, lukte dat aardig. Het gat was gedicht.

Met nog een kwartier voor de boeg duwde Malinwa nog eens even door. Via via kwam de bal tot bij Nikola Storm. Hij verstuurde een uitstekende voorzet richting de pas ingevallen William Togui en de Ivoriaan trapte de 0-2 gewoon simpel tegen de touwen. Het vieren gebeurde pas drie minuten later, nadat ze in het VAR-busje niets meer vonden om het af te keuren.

Eupen moest wel wat doen, het stond onderin met een wenkende zes op dertig. Dat wilden ze absoluut niet laten gebeuren, maar aanvallend kreeg het nauwelijks een kans in elkaar geknutseld. Thoelen kwam nooit in de problemen. En zo is Malinwa, begin oktober, zo goed als zeker van het behoud. Het heeft immers élf punten voorsprong op Eupen (en die staan niet eens laatste).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in