Zo zijn we gestart: “Toch al drie punten weggegooid”

0
KV Mechelen logo zwarte achtergrond

De Rode Duivels speelden hun interlands, maar dit weekend gaat de competitie opnieuw van start na een kort break. Tijd dus voor een terugblik op wat is geweest de voorbije weken in de Jupiler Pro league én op de transfermarkt.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

De puntenoogst

Met elf op achttien is de puntenoogst van KV Mechelen goed tot zeer goed te omschrijven. Malinwa had zelfs een aantal punten meer kunnen hebben, als ze het spel ook iets effectiever hadden gespeeld. Een puntje tegen KV Oostende had er bijvoorbeeld in gezeten en thuis tegen Moeskroen had geel-rood ook altijd moeten winnen. Daarbovenop speelden de Maneblussers al tegen landskampioen Racing Genk, het vernieuwde RSC Anderlecht én tegen Zulte Waregem.

De verschillende wedstrijden

Uit bij Zulte Waregem, thuis landskampioen Racing Genk en uit op verplaatsing bij het vernieuwde RSC Anderlecht. De start van Malinwa was allesbehalve makkelijk. Als promovendus wist het dus maar al te goed dat het goed moest starten en dat deed het ook. Zeven op negen, niet slecht.

Maar wat daarna volgde: thuis Cercle Brugge, uit bij KV Oostende en thuis tegen Moeskroen, was heel wat minder. Wedstrijden waarvan je op voorhand zou aanduiden dat puntenwinst ‘noodzakelijk’ was. Helaas: vier op negen. En dat hadden er altijd drie meer kunnen zijn. Zoals hier eerder al vermeld: op KVO was een nederlaag niet nodig en thuis tegen Moeskroen gaf je in de ultieme slotfase een doelpunt (de voorsprong én later ook de leidersplaats) weg.

Wat volgt er nu?

Meteen na de interlandbreak trekt Malinwa, als gedeelde nummer twee, op bezoek naar de Ghelamco Arena. Geel-rood tracht daar het fort dat de Buffalo’s aan het bouwen zijn, te breken. Met daarna Club Brugge dat op bezoek komt en een verplaatsing naar KV Kortrijk, oogt het weer een moeilijke periode voor KV Mechelen. Maar Wouter Vrancken bewees al dat hij zijn ploeg geweldig kan opladen voor deze wedstrijden. En wie weet zit er een stunt wel ergens in.

Competitiewedstrijden tot aan de volgende interlandbreak:
AA Gent – KV Mechelen (zondag 15 september om 18.00 uur)
KV Kortrijk – KV Mechelen (vrijdag 20 september om 20.30 uur)
KV Mechelen – Club Brugge (zaterdag 28 september om 18.00 uur )
KAS Eupen – KV Mechelen (zaterdag 5 oktober om 18.00 uur )

Wat brengen de laatste transfer(s)?

KV Mechelen heeft in extremis nog Geoffry Hairemans weggeplukt bij Antwerp. Voor Malinwa de gedroomde transfer, gezien de ploeg daar al maanden interesse in toonde. Het is echter nog onduidelijk in welke positie (lees hier onze suggesties) de middenvelder/flankaanvaller zal functioneren in het systeem van Wouter Vrancken. In het oefenduel tegen F91 Dudelange werd hij als ‘spelmaker’ gezet in een 4-2-3-1-systeem. Dat kan straks ook wel werken tegen de ‘sterkere’ tegenstanders.

Verder was ook de 24-jarige Burkinese aanvaller Michel Batiebo op proef. Hij maakte indruk in hetzelfde oefenduel als Geoffry Hairemans en trainde enkele dagen mee. Toch werd Batiebo uiteindelijk doorgestuurd.

Verder nam Malinwa ook enkele beloftevolle spelers over. Issa Kabore en Angelos Kotsopoulos tekenden een langdurig contract bij geel-rood. Het is echter de vraag wat zij de A-kern kunnen bijbrengen. Voorlopig worden ze bij de beloften van Steve Van Tongelen geplaatst.

De doelstellingen

Voor KV Mechelen blijft de doelstelling echter ongewijzigd. “Het is niet aan ons om nu te roepen dat we Play Off I moeten spelen”, zei Wouter Vrancken daar al over. Nog negentien punten en dan pas kan er verder gekeken worden naar wat nog mag komen. Veel eerder moet dat niet gebeuren. Dat Malinwa nu tien punten voorsprong heeft op de nummer laatst, Waasland-Beveren, wil niets zeggen. Het kan daar plots beginnen draaien en tien punten is niets. Straks moet geel-rood er weer tegenaan voor een aantal wedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in