Swinkels over Antwerp en aflopend contract

0
Arjan Swinkels KV Mechelen match
Arjan Swinkels (Bron: Achter de Kazerne: de Hel van Malinwa)

Arjan Swinkels is al een heel seizoen een van de sterkhouders achterin bij Malinwa. De Nederlandse verdediger bleef als een van de weinigen ook overeind tegen Zulte Waregem en hoopt dat straks ook te tonen op het veld van Antwerp. “Dit zijn toch de wedstrijden waar je naar uitkijkt”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

“We gaan met vertrouwen naar de Bosuil”, weet Arjan Swinkels te vertellen. “Ondanks het verlies tegen Zulte Waregem staan we nog steeds goed in de stand, maar we moeten beseffen dat het moeilijk wordt als we er niet allemaal staan. We moeten het van onze collectieve sterkte hebben.”

“Kijk, we hebben het dit seizoen al heel goed gedaan en krijgen veel lof, maar de verwachtingen stijgen ook. Dat terwijl we niet mogen vergeten van waar we komen. Na een nederlaag moet er niet te negatief gedaan worden”, klinkt het. “Je moet kritisch zijn, dat zijn wij ook, maar panikeren hoeft echt niet.”

Bosuil

Vanavond trekt Malinwa dus richting de Bosuil, een duel dat Swinkels wel naar uitkijkt. “Op het moment dat we promoveerden, waren dit toch de wedstrijden. Veel publiek, leuke sfeer. Ja, dat vind ik wel lekker. Een match tussen KV en Antwerp is altijd iets specialer. De normen en waarden van beide clubs komen overeen.”

“Als je je truitje natmaakt en hard werkt, zullen de fans je nooit uitfluiten. Antwerp is net als KV Mechelen een volksclub en heeft een iets ander karakter dan die andere club uit Antwerpen”, is hij vol lof over The Great Old.

Aflopend contract

De verdediger is in vorm. “Ik kende dit seizoen wat ups en downs gekend door blessures en die rode kaart tegen Eupen, maar ik geloof dat ik een toegevoegde waarde kan zijn voor het team. Mijn ervaring is een pluspunt. Hoe lang ik nog wil doorgaan? Zo lang ik mentaal en fysiek fit ben, blijf ik voetballer. Ik ben nog niet bezig met wat er na het voetballeven komt.”

“Ik heb wel mijn diploma als leerkracht Lichamelijke Opvoeding, maar nu focus ik op het voetbal, want dit is toch het allerleukste. Ik wil er nog alles uithalen in mijn laatste jaren als profvoetballer”, besloot de verdediger, die begin dit seizoen een nieuwe, éénjarige, verbintenis tekende bij KV Mechelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in