Swinkels droomt luidop: “Misschien wel Manchester United en AS Roma”

0
Arjan Swinkels KV Mechelen NOS
Bron: nos

Arjan Swinkels liet het zwaard van Damochles niet aan zijn hart komen. “We gaan genieten zonder rem”, vertelde hij bij de NOS. De Nederlandse verdediger beleefde zonder meer het turbulentste seizoen uit zijn carrière. “Sportief kunnen we niets anders doen dan voetballen.”

Registreer je nu op betFIRST en krijg tot 200 euro cadeau!

“Het was een echte bekerfinale. Hier zat alles op en aan”, zegt Arjan Swinkels tegen NOS. “Na de 2-1 was het pompen of verzuipen en hopen dat we het over de streep zouden trekken.” Dat gebeurde, waardoor het feest achteraf niet minder was.

“Die randzaken? Het begon in oktober, als je ziet dat we daar zo goed doorheen zijn gekomen met het kampioenschap. Bovendien komt de bond één week voor de bekerfinale met hun eis, waardoor er wéér over gesproken is. Als je dan kan winnen met een tweedeklasser tegen een ploeg die meespeelt in Play Off I, dat is echt een geweldig gevoel. Weinig mensen hebben ons kansen gegeven”, klinkt het nog.

“Feesten zonder rem op”

“Sportief kunnen we niets anders doen, los van alles wat er gaat gebeuren. Die beker zullen ze niet meer afpakken, die gaan ze niet schrappen. Daardoor kunnen we feesten zonder rem erop. Dat mag, als je dit hebt gepresteerd”, zegt de Nederlander nog.

“Het is een sprookje. Bij de club gaan ze er van uit dat er niets is, waardoor we promoveren en ons plaatsen voor de poules van de Europa League (lacht). Zoals het er nu naar uit ziet, loot je straks misschien wel Manchester United en AS Roma. Of ik het al kan bevatten? Nu nog niet, daar moeten we nu ook niet mee bezig zijn. Ik ga het over me heen laten komen en genieten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in