Bouzian maakt debuut: “Het was onverwacht”

0

Gisteren pakte Yannick Thoelen een terechte rode kaart nadat hij de doorgebroken Amuzu onderuit haalde. Voor Sofiane Bouzian werd het zo een droom die werkelijkheid werd, want de negentienjarige doelman werd in de ploeg gegooid. Het waren zijn eerste minuten in de Jupiler Pro League. “Yannick zei me dat ik moest spelen zoals op training”, zei hij bij Sporza.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

Sofiane Bouzian werd in de tweede helft nauwelijks op de proef gesteld door Anderlecht. Hij hield, al bij al, makkelijk mee de nul. Na de match mocht hij het uitleggen. “Ik sta hier met een raar gevoel”, opende hij bij Sporza. “Omdat het onverwacht was. Toen ik de kaart zag voor Yannick, vond ik dat spijtig voor hem.” Toch moest hij toen het veld op en dat deed de

“Thoelen zei me rustig te blijven”

“Zelf heb ik heel hard gewerkt om te staan waar ik nu sta. Ik ben heel blij dat ik een clean sheet kon halen, zodat we een punt me naar huis konden pakken. Yannick Thoelen zei me net voordat ik moest invallen dat ik rustig moest blijven en dat ik op de manier van op training moest spelen”, klinkt het nog bij de jonge doelman.

“Ik besef dat ik een belangrijke rol heb gespeeld in de tweede helft, maar zonder mijn ploegmaats was dat nooit gelukt. Ze hebben me goed geholpen, goed gecoacht en me een goed gevoel gegeven. Daar ben ik hen zeer dankbaar voor. Het is mijn werk om de ballen te pakken.”

“Vrancken bedanken”

Wie ook ‘ballen’ had, was Wouter Vrancken om zijn jonge doelman in Anderlecht in te brengen. “Ik wil hem bedanken dat hij mij deze kans heeft gegeven en ook iedereen die mee heeft geholpen om deze droom waar te maken. Van mijn vader heb ik geleerd om wat seconden te pikken op het einde van de match. Ik luisterde niet naar het gefluit van de Anderlecht-fans. Ik wilde zo het ritme uit de wedstrijd halen”, besloot hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in