KV Mechelen aanvaardt schorsing De Camargo

0
Igor De Camargo KV Mechelen

Igor De Camargo heeft aan zijn overtreding in de thuiswedstrijd tegen Westerlo (3-0) twee speeldagen schorsing overgehouden. De aanvaller mist dus de verplaatsing naar Tubeke en de thuismatch tegen Union Sint-Gilles.

Amper 8 minuten ver in wedstrijd tegen Westerlo begin februari kreeg Igor De Camargo een gele kaart voor een overtreding op Ambroise Gboho. Geen ramp zou je denken, maar daar dacht de Reviewcommissie anders open. Die besloot de topschutter van KV Mechelen op te roepen.

Gisteren kwam de zaak voor voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) . Op die zitting verklaarde Lothar D’hondt dat spits wel degelijk uitgesloten had moeten worden.

De Camargo: “Gaan allebei naar de bal”

Het Bondsparket vroeg een schorsing van 3 wedstrijden een boete van 1.500 euro. De Camargo zelf was aanwezig om te benadrukken dat hij geen kwade intenties had met zijn overtreding. “We gaan allebei op dezelfde manier naar de bal, maar hij was eerst”, noteert Gazet Van Antwerpen.

Ook Timmermans, advocaat van de speler van KV Mechelen pleitte voor redelijkheid. “Rekening houdend met zijn staat van dienst in het Belgisch voetbal en het feit dat hij in zijn 20-jarige carrière als prof maar een rode kaart heeft gekregen”, zei die.

Twee wedstrijden schorsing

De Geschillencommissie volgde die redenering gedeeltelijk en gaf De Camargo 2 wedstrijden schorsing en een boete van 1.000 euro.

KV Mechelen besloot tegen die uitspraak niet in beroep te gaan. Daardoor mist de Braziliaanse Belg de match in Tubeke (15/02) en thuis tegen Union (23/02).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in