Schoofs ontvangt ex-club: “Ze weten perfect wat ze moeten doen”

0
Rob Schoofs KV Mechelen lopen
Bron: Achter de Kazerne: de Hel van Malinwa

Wat KV Mechelen momenteel doet, is indrukwekkend. Bovendien wil Wouter Vrancken een thuisreputatie opbouwen en met Sint Truiden én Charleroi die op bezoek komen, weet Malinwa alvast te doen. Rob Schoofs komt zo opnieuw oog in oog te staan met zijn voormalige ploeg. “De club is op zoek naar de juiste identiteit.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

Op een derde plaats op amper vier punten van plek één. KV Mechelen doet het als nieuwkomer uitstekend. Komende week volgen er twee thuisduels, eentje tegen Sint-Truiden én eentje tegen Charleroi. Zondag zou Malinwa dus nog steviger in de top-zes kunnen staan. “We beseffen dat, maar lopen niet te hard van stapel”, opent Rob Schoofs in Het Laatste Nieuws.

En de volgende club die Achter de Kazerne op bezoek komt, kent Rob Schoofs. Sint-Truiden is namelijk zijn ex-club. “Er komen familie en vrienden uit de streek kijken naar de wedstrijd. Dat maakte het extra leuk”, glimlachte hij. “Maar van hun huidige spelersgroep ken ik alleen nog Yohan Boli.”

“Niet onderschatten”

“Sint-Truiden is veranderd sinds de nieuwe Japanse eigenaars aan het roer staan. De club is op zoek naar de juiste identiteit. Maar wij mogen ze niet onderschatten. Marc Brys is een trainer die een ploeg kan zetten. Het is zeker een sterk team. Iedereen weet perfect wat ze moeten doen. Niet vergeten dat ze AA Gent in bedwang hielden, hé.”

Maar KV Mechelen is vanavond wél favoriet. “Ach, er bestaat niet zoiets als ‘een gemakkelijke wedstrijd.’ We moeten telkens hard werken en knokken”, klinkt het nog. “We hebben ook iedereen nodig, dat werd afgelopen zondag tegen Waasland-Beveren nog maar eens duidelijk. We hebben een sterke bank en iedereen voelt zich belangrijk. Dat is de sterkte van deze groep.”

Play Off 1?

Play Off I, het geluid klinkt steeds luider. De droom leeft bij de supporters, maar vooralsnog niet in de spelersgroep. “Het is nog iets te vroeg om daar mee bezig te zijn”, oordeelt de middenvelder. “Als we na Nieuwjaar nog in die top zes staan, kunnen we onze ambities bijstellen. Nu komen er enkele belangrijke wedstrijden aan die veel zullen bepalen. Dat beseffen we. We gaan er alles aan doen om de punten thuis te houden deze week.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in