RTV-Chef Sport: “Alleen al door de supporters hoort KV thuis in 1A”

0
ploegfoto KV Mechelen 2018-2019

Jan Rummens, chef sport bij RTV én KV-supporter, beseft dat KV Mechelen straks weer voor een hoogtepunt staat. “Laten we genieten en hopelijk wordt het de allerhoogste klasse”, klinkt het bij RTV.

“KV staat er goed voor”, opent Rummens zijn gesprek bij presentatrice Els Van Hoof. “Ze hebben de kaarten in handen. De wil om te winnen is aanwezig, maar kan het de druk wel aan? Dat zagen we al vaak. Meestal, als er druk op de ketel komt, dan gebeuren er rare dingen in het hoofd. Behalve dan als je Cristiano Ronaldo heet.”

“Openingskwartier overleven”

Met het scoreloos gelijkspel is het voor Malinwa duidelijk: zij moeten winnen. “Beerschot – Wilrijk gaat iets proberen te forceren in het openingskwartier”, klinkt het nog. “Overleeft KV, ziet het er goed uit voor Malinwa. Alleen gaat de tegenstander géén opendeurdag houden. Champagnevoetbal zal het niet worden, maar hopelijk mag de champagne nadien komen.”

Achter De Kazerne uitverkocht

Nog iets dat de druk kan groter maken: het uitverkochte stadion. “De supporters willen”, vertelt de Chef Sport nog. “Alleen al voor hen moet het. De supporters zullen, wat er ook mag gebeuren rond Operatie Propere Handen, er volgend jaar opnieuw staan. En het jaar nadien.”

“Je moet de kalmte kunnen bewaren, in die mate dat het geen sturm und drang wordt. Je moet een gezonde dosis realisme inbouwen en daarop heeft Vrancken gehamerd, denk ik. Tegen Lommel was het moeilijk, op het Kiel is het ook niet gelukt. Simpel is dat allemaal niet.”

“Supporters blijven komen”

“We moeten genieten van morgen (vandaag, het interview werd vrijdag afgenomen, red.). Hopelijk wordt het de allerhoogste klasse. Wat er ook gebeurt: KV Mechelen zal blijven bestaan en de supporters zullen blijven komen. And we’ll be back“, besloot hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in