Schoofs: “Excuses aan spelers en fans”, voorstel tot drie speeldagen schorsing

0
Rob Schoofs KV Mechelen oefenmatch
Bron: Achter de Kazerne: de Hel van Malinwa

Op het half uur ging het mis voor KV Mechelen in de wedstrijd tegen Club Brugge. Rob Schoofs ging door op Krepin Diatta. De scheids trok geel, maar na tussenkomst van de VAR werd het toch nog rood. “Dat heeft de wedstrijd dood gedaan”, besefte de middenvelder nadien in Gazet Van Antwerpen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

En dan weten dat het allemaal zo mooi begon voor Rob Schoofs. Voor het eerst mocht de middenvelder de kapiteinsband rond zijn arm doen omdat Onur Kaya ziek was. Maar het bracht hem geen windeieren op want zijn wedstrijd zat er na een half uur op.

Rode kaart

“Mijn rode kaart heeft de wedstrijd dood gedaan”, vertelt hij. “Ik wil me dan ook verontschuldigen bij alle fans die aanwezig waren en bij de spelers die meer dan een uur met tien hebben moeten knokken.”

“Ik heb de beelden teruggezien en ik moet toegeven dat rood gerechtvaardigd is, ook al was het totaal niet mijn bedoeling om hem te raken. Echt jammer. We hadden allemaal veel meer verwacht van deze wedstrijd. Dat het dan zo uitdraait is heel zuur.”

Voorstel: 3 speeldagen schorsing

Het bondsparket heeft een voorstel van drie speeldagen gedaan voor de middenvelder, met bijhorende geldboete. Maar KV Mechelen gaat er niet mee akkoord en komt morgen (dinsdag) voor de Geschillencommissie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in