Penninckx over missen Europees voetbal: “Hadden we verdiend”

0

Dieter Penninckx weet waar hij met KV Mechelen aan toe is na de uitspraak van het BAS. Die legde Malinwa een verbod op beker- én Europees voetbal op. “Iedereen die Europees voetbal wordt afgenomen, zal ons gevoel begrijpen”, stelt hij bij Sporza. “We zullen de motivering van het BAS afwachten en daarna zien of we stappen ondernemen.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

Het BAS is bikkelhard voor KV Mechelen. De club is, samen met vier bestuursleden, schuldig bevonden aan matchfixing. Dieter Penninckx blijft volhouden dat Malinwa onschuldig is en de straffen zorgen voor gemengde gevoelens.

“Enerzijds is de uitspraak van het BAS beter dan die van de Geschillencommissie“, zegt Penninckx. “Anderzijds hadden we Europees voetbal sportief afgedwongen en we vinden dat ons op deze manier toch iets belangrijks wordt afgenomen.”

“Motivering BAS afwachten”

Mechelen lijkt er al bij al goed van af te komen. “Het had erger gekund, maar iedereen die Europees voetbal wordt afgenomen, zal ons gevoel begrijpen. We zullen nu de motivering van het BAS afwachten en daarna zien we wel of we verdere stappen ondernemen. Reacties van andere clubs heb ik nog niet gekregen.”

Die kwamen ondertussen wél. Beerschot vraagt de KBVB én de Pro League om de toegekende licentie van KV Mechelen in te trekken en Lokeren trekt naar de rechtbank, want “de KBVB heeft er een boeltje van gemaakt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in