Penninckx: “Zo’n mooie club in de steek laten, dat kon gewoon niet”

2

Dieter Penninckx is een man van de luwte. Midden december kwam hij in de luwte binnen bij KV Mechelen als hoofdaandeelhouder, maar door de mogelijke schorsing van Olivier Somers (en zijn vertrek), is hij naar buiten moeten komen. “Liefst van al was ik gewoon aandeelhouder gebleven en was ik in alle luwte naar de thuismatchen gaan kijken”, klinkt hij in Het Laatste Nieuws.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMechelenFans’!

Midden december 2017 werden Dieter Penninckx en Olivier Somers hoofdaandeelhouder van KV Mechelen. “Dat was een beslissing die puur uit mijn supportershart komt”, zegt hij. “Door de situatie nu (Operatie Propere Handen, red.) was ik plots ‘last man standing.'”

“Voor en door de fans”

“Eerlijk gezegd: ik zat er niet op te wachten. Liefst van al was ik gewoon aandeelhouder gebleven en was ik met mijn familie in alle luwte naar de thuismatchen gaan kijken. Ik ben geboren en getogen in Mechelen en zat op het college toen we kampioen speelden en de Europacup wonnen. Zo’n mooie club in de steek laten, dat kon gewoon niet.”

“Ik ben er met een redelijk budget aan begonnen en we zetten in op de lokale verankering. Malinwa is een club voor en door de fans”, vertelt de aandeelhouder nog. “Onze supportersfamilie behoort tot de top vijf in België. Dat maakt dat onze club op financieel vlak gezond kan zijn. In 1A zal Malinwa altijd rendabel zijn, maar ik besef ook dat 1B het financiële kerkhof is.”

BAS

Daarmee doelt Penninckx op de uitspraak van het BAS die er vermoedelijk snel aankomt. “We zullen zien wat het wordt. Ik denk dat we een sterk dossier hebben, maar ik weet al langer dan vandaag dat er een verschil is tussen gelijk hebben en gelijk krijgen.”

2 REACTIES

  1. KV mechelen is gewoon een eerste klasser KVM FOR EVER FOR EVER KVM
    Waren ook te sterk voor Wilrijk beerschot. En Union was ook beter dan Wirijk beerschot
    beerschot Ekeren Wilrijk beerschot en hoe gaan ze volgend jaar noemen a ja Hoboken beerschot ach nog namen geoeg in 1B en in 1B ….. is het plezant …in 1B is t ook pleza…..en zingen maar en 1B..en in 1B beerschot Ekeren Wilrijk CHAMPANJE voor in een B die stond toch klaar haha hier is den bommerang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in