Pedersen zet noodgedwongen punt achter carrière

0
Nicklas Pedersen FC Emmen

Nicklas Pedersen tekende in de zomer een contract voor één seizoen bij FC Emmen en maakte het Mechelse sprookje niet meer mee. De Deense aanvaller, die in twee periodes goed was voor 54 optredens en 18 doelpunten, moet noodgedwongen een punt achter zijn carrière zetten.

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

Het viel al op in de eerste periode: Nicklas Pedersen kwam onder Harm van Veldhoven richting KV Mechelen en zou de club nooit loslaten. Hij zou in dat eerste jaar topschutter van de ploeg worden, maar deed op training nooit alles mee. Voorzichtig omspringen met doelpuntenmakers.

Tweede passage bij KV Mechelen

Via Gent en KV Oostende kwam de Deen in 2017 terug naar Malinwa. Hij maakte het rampjaar mee met de degradatie en besloot om niet mee te starten in de Proximus League. Hij tekende een contract voor één seizoen bij FC Emmen, de Nederlandse promovendus.

Blessure

Daar kwam hij twaalf keer voor in actie, maar de laatste keer was in januari. Zijn laatste twee invalbeurten toonden nog een laatste keer zijn klasse. Tegen PSV zorgde hij met twee late doelpunten voor een gelijkspel, kostbaar puntenverlies voor de toenmalige leider. En tegen VVV-Venlo zorgde zijn assist in de 95ste minuut voor de 2-3 overwinning.

Daarna viel Pedersen geblesseerd uit. Nu heeft de dokter gezegd dat de Deen beter de schoenen aan de haak hangt. Pedersen is 31 jaar.

Ereronde

Woensdagavond loopt Nicklas een ereronde op De Oude Meerdijk tijdens de rust van FC Emmen – FC Groningen, wat de laatste wedstrijd van Emmen is in de Eredivisie. De club zal ook volgend seizoen in de Eredivisie actief zijn. Het redde zich enkele dagen geleden van de degradatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in