OPINIE: Onze kern: wat nu?

3
ploegfoto KV Mechelen 2018-2019
KV Mechelen 2018-2019 (Bron: kvmechelen.be)

“Met een groot deel van deze groep kunnen we verder bouwen, maar hier en daar kan er toch wat kwaliteit bij.” Dat zei sportief directeur Stefaan Vanroy in Het Laatste Nieuws na de kampioenstitel. Net als hij rekenen we straks op een avontuur in de Jupiler Pro League.

Krijg tot €200 bonus als je je NU registreert op betFIRST!

Doel

Met Michael Verrips hebben we een uitstekende doelman én Bram Castro is een goeie vervanger, moest er wat gebeuren met onze Nederlandse doelman. Aan alles voel je dat Verrips een clubicoon wil worden, zonder zijn grote droom uit de weg te gaan: de Premier League.

Afgelopen weekend was er ook interesse van AA Gent in de speler, maar vertrok niet. “Altijd fijn om te horen dat er clubs geïnteresseerd zijn”, grijnsde de doelman in Het Laatste Nieuws een tijdje geleden. “Maar ik zit goed op mijn plek in Mechelen. Het maakt mijn hoofd niet zot.”

Verdediging

Het contract van Arjan Swinkels loopt af aan het eind van dit seizoen. Het is het enige vraagteken in de kern. Kan de krullenman de stap mee naar boven zetten, of is het einde verhaal voor hem bij KV? Want, hoewel in het begin van het seizoen iedereen op zijn kap zat wegens de tegengoals, heeft hij mee het seizoen van Malinwa gekleurd én werd hij een clubheld. Kijk maar naar de krullen-pruiken in de tribunes.

Verder zouden we deze verdediging wel willen zien voetballen in de Jupiler Pro League.

Middenveld

Het vraagteken der vraagtekens: blijven de broeremannen? Seth De Witte beschikt over een aflopend contract en Joachim Van Damme heeft zijn lot al eens verbonden aan zijn boezemvriend. Verder heb je met Schoofs nog iemand die zich graag wil bewijzen in eerste klasse bij KV Mechelen.

Op de flanken zitten we goed, met Onur Kaya, Nikola Storm, Clément Tainmont en Tim Matthys, al is het niet zeker dat die laatste blijft. Als we straks de beker zouden winnen, zou het wel eens kunnen dat hij zijn schoenen aan de haak hangt.

Aanval

Met Igor De Camargo hebben we een scherpschutter in de kern zitten. Met Gustav Engvall en William Togui lijken de vervangers klaar te staan, maar met een Mathieu Cornet gaan we niet meteen potten breken in eerste klasse.

William Togui zou best ook een jaar worden uitgeleend om zich nog meer te tonen. Niet dat we geen vertrouwen hebben in onze Ivoriaan, maar we vermoeden dat het eerste jaar in de Jupiler Pro League nog een jaar te vroeg gaat zijn voor hem.

Onze mening:

We volgen Stefaan Vanroy wel als hij zegt dat de kern nog wat uitgebreid mag worden, maar dat wil niet zeggen dat we er nu met de grove borstel door moeten gaan. Helden moet je eren, niet vergeten. En dat zijn alle spelers van KV Mechelen toch op de een of de andere manier. De ene al wat meer in het begin van het seizoen, de andere op het eind van het seizoen.

De vraagtekens zijn toch: wat met Van Damme, De Witte en Matthys. Een andere vraag is dan weer: wie komt erbij. Suggesties zijn welkom, we geven ze door aan onze sportief directeur.

3 REACTIES

 1. Ik zou Tim Matthys nog houden al is het om in te vallen heeft nog genoeg kwaliteit om mee te draaien alsook van Damme zou ik niet laten gaan

 2. Ik zou eens gaan kijken bij Union daar lopen, echt getalenteerde en snelle jongens rond die eerste met gemak aan zouden kunnen.
  Middenvelder: Serge Tabekou
  Aanvaller: Roman Ferber; Niakaté Youssouf; Percy Tau,
  SK Lommel: Leonardo Miramar Rocha
  Wilrijk Beerschot:Joren Dom; Alexander Maes; Marrius Noubissi; Dante Vanzeir

  Allemaal stuk voor stuk spelers met talent die maar al te graag naar 1 ste zouden willen gaan.
  Of ze betaalbaar zijn is wat anders.

  MVG
  John

 3. Moeten zeker blijven: Verrips, Van Damme, Kaya, De Camargo, Engvall, Storm, Tainmont, Van Cleemput, Smolders, Zeroual, Schoofs, Peyre,
  Laten gaan: Bijker, De Witte
  Nieuw aanwerven: Dante Van Zeir

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in