“Een clubicoon à la Deschacht en Overmeire, bedankt Seth”

0
Seth De Witte KV Mechelen profielfoto
Seth De Witte (Bron: kvmechelen.be)

Seth De Witte verlaat KV Mechelen na negen seizoenen. De middenvelder kreeg geen nieuw contract meer van de club, na nochtans een boerenjaar. Een titel en een beker, in een seizoen waarin de shit eens zo groot was. De ontgoocheling van De Witte kunnen we begrijpen. En die van de supporters ook. Wij kropen in onze pen.

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

Dag Seth,

Allereerst wil ik je een schouderklopje geven. Wij, als supporter, kunnen deze beslissing maar moeilijk begrijpen. Geen contractverlenging voor een man die alles voor deze club heeft betekend. Het zal hard zijn om volgend seizoen een wedstrijd af te werken zonder krijger Seth De Witte op ons blad. Want hoe je het ook draait of keert, je stond er altijd.

Negen jaar bij één en dezelfde club, dat veeg je ook niet zomaar weg. Het lijkt wel verankert. Mag ik je situatie daarom vergelijken met Olivier Deschacht, die zo goed als heel zijn carrière bij Anderlecht heeft gevoetbald? De manier waarop hij bij paars-wit moest vertrekken, doet me denken aan jou verhaal. En dat maakt me droevig.

Clubliefde

Want clubliefde in het Belgische voetbal, het is een zoektocht waar je uitkomt bij één naam: Killian Overmeire. Een speler die al zijn hele leven lang bij Lokeren voetbalt. Dat had jij ook kunnen zijn bij ons, maar alleen besliste het bestuur daar anders over. Tot onze grote spijt.

Maar Seth, ik wil niet te lang stilstaan bij hetgeen zich net heeft afgespeeld. Ik wil terugblikken op negen wondermooie jaren. Gestreden voor Play Off I. Twee keer op één puntje gestrand. Gevochten als leeuwen in Play Off II voor een Europees ticket tegen Lokeren en Charleroi op Den Dreef. Het waren mooie momenten.

Ik hoorde je onlangs zeggen dat je één dieptejaar hebt gekend, één hoogtejaar en zeven middelmatige jaren. Dat kunnen we beamen. Maar je bracht ons wel vaak in beroering. Een rode kaart tegen Lommel, een late winning goal tegen Racing Genk en dan vergeet ik nog een paar hoogtepunten uit je rijkgevulde carrière bij ons.

Mister Malinwa

Ik wil je heel graag bedanken voor al de mooie momenten die je ons hebt geschonken. Het zal niet alleen jou raar doen om straks een ander truitje aan te doen dan het geel en rode van ons KV Mechelen. Ook voor ons zal het aanpassen worden. ‘Mister Malinwa’, dat is een naam die je echt wel verdient. En die vlag met jou afbeelding op, mag wat ons betreft terug worden boven gehaald.

Maar vooraleer je definitief de deur achter je toetrekt, wil ik toch nog vragen aan ons bestuur om een galawedstrijd te spelen. Met spelers die tijd én goesting hebben om met jou in de ploeg te staan. Het is een ideetje dat ik zelf heb opgepikt uit Football Manager, waar je zo’n galawedstrijden kan organiseren als spelers een bepaald aantal wedstrijden heeft gespeeld.

Seth, dankjewel voor negen fantastische jaren. Het is heel sneu dat het zo moest lopen. Wat mij betreft, altijd welkom Achter de Kazerne om een pintje te drinken. Voor ons blijf je een speler van Malinwa. En na je carrière, los van wat je nog wil doen in de voetbalwereld, moet de club voor jou altijd een plaatsje voorzien.

Krijger, beest, een reeks woorden om je te beschrijven op het veld. Bedankt voor alles, grazie di tutti. Heel veel succes nog in de rest van je carrière. Tot snel, Achter de Kazerne, voor je galawedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in