OPEN BRIEF: “Zoek je ons, KBVB?”

0
KV Mechelen logo

Wedstrijd één en vanuit het bezoekersvak klonken de gevleugelde woorden: “Voetbalbond Maffia.” Het had nog lang geduurd en iedereen vond dat Malinwa-supporters er over gingen door dat te zeggen. Maar, de opsomming van de feiten is dat we effectief kunnen spreken van deze twee woorden. Uw schrijver kroop in zijn pen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

Beste Belgische voetbalbond,
Ik geef toe, het lijkt vreemd om u aan te spreken. En de kans is ook heel klein dat deze brief tot uw bureau zal komen te liggen. Eerst en vooral wil ik zeggen: bedankt. Bedankt dat u uw verouderd reglement tot in 2018 (!) hebt laten liggen. U mag het ons dan ook niet kwalijk nemen daarvan gebruik te maken. Dat zou IEDEREEN doen.

Maar het steekt precies wel, dat KV Mechelen in de Jupiler Pro League mag uitkomen. En dat zien we vooral de laatste weken, waarin Malinwa wordt gezocht. Door de kaarten en door de ridicule schorsingsvoorstellen. Heeft er dan niemand door dat je zo enkel jezelf bedot?

Ik heb mezelf al dikwijls af gevraagd hoe het zou zijn als KV Mechelen in een andere reeks zou spelen dan in België. Malinwa-Groningen in Nederland of versus FC Köln in Duitsland. Het lijken me wel leuke verplaatsingen. En ik durf te vermoeden dat zowel de Duitse als de Nederlandse voetbalbond professioneler omgaan met een situatie als deze.

Handsbal Gent

Want laat ik even beginnen bij het begin: Yannick Thoelen krijgt op het einde van de eerste helft een rode kaart in de partij tegen Anderlecht. De kaart was terecht, daar hoor je mij niet over bezig. Maar die extra speeldag schorsing, was dat écht nodig? De doelman sprak zelf achteraf bij Studio Malinwa over zijn ervaringen daar. “Je voelt aan alles daar dat het nog niet verteerd is.”

In de laatste drie weken viel het echter wel op. Een doelpunt tegen AA Gent dat altijd moest afgekeurd worden, maar het mocht tellen. Het enige dat we kregen was de uitleg achteraf: ‘Het doelpunt had afgekeurd moeten worden.’ Hetzelfde als de Buffalo’s nu kregen: ‘Ze hadden een strafschop moeten krijgen.’

Schoofs en Swinkels

Een week later, tegen KV Kortrijk, wordt een overduidelijke trekfout op Rob Schoofs niet gezien. Onkunde? Vermoedelijk. Daar hebben we achteraf niets van gehoord. En de middenvelder? Die werd een week later met een terechte rode kaart naar de kant gestuurd. Maar ook nu weer: drie speeldagen schorsing gevraagd. Serieus?

In ‘beroep’ werden het twee speeldagen effectief plus twee speeldagen voorwaardelijk. Waarom voorwaardelijk? In de laatste jaren pakte hij, gelukkig voor ons Kakkers, één direct rode kaart. Maar die twee speeldagen voorwaardelijk blijven wel staan gedurende één jaar. Dan wordt hij dubbel gestraft. Voor elke andere speler van eender welke club was het voldoende met 1+1, maar ja. KV Mechelen en het eitje dat de KBVB nog te pellen had …

Dat mocht ook Arjan Swinkels ondervinden. Voor een fout die slechts geel verdiende, daar is zowat iedereen het over eens, vonden jullie het toch nodig om nog eens door te vragen en drie speeldagen schorsing te eisen. De Geschillencommissie, ons ook al zo goed gezind (sarcasme) bracht het terug tot twee speeldagen.

We will strike back!

Ach, beste KBVB, we hebben ons er al lang bij neergelegd dat we zo’n zaken nog wel meer zullen zien de komende maanden. Maar sta bij één ding stil: wij komen eens zo hard terug. Zoek ons maar, zo wonnen we vorig seizoen de beker van België. Die jullie toenmalige bondsvoorzitter niet eens wilde uitreiken aan de mooiste club van het land.

Gelukkig doen Club Brugge en Anderlecht er alles aan om de aandacht van KV Mechelen weg te houden. But we will strike back, zoals het staat te lezen op de shirtjes van de ploeg uit Wilrijk. Tot binnen twee weken, wanneer het volgende ridicule schorsingsvoorstel ons heeft bereikt. Een ideetje: Storm vijf weken aan de kant houden?

In afwachting van betere schorsingsvoorstellen (of normale, zo u wil), groet ik u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in