Kapitein Kaya won nog nooit in Anderlecht: “Tijd om daar verandering in te brengen”

0

Onur Kaya, kind van het huis in Anderlecht en woont op nog geen boogscheut van het Astridpark. Maar winnen in het Astridpark als bezoeker, dat lukte nog nooit. Vanavond kan het gebeuren. “Maar met te veel vertrouwen moet je altijd oppassen. Dat kan tegen je keren”, vertelt hij in Gazet Van Antwerpen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

“Dat we verder staan dan Anderlecht? Deze ploeg weet perfect hoe ze moeten spelen”, zegt de aanvoerder. “Veel ploegen zijn nog aan het zoeken. Op een paar uitzonderingen na is dit nog het type-elftal van vorig jaar en we hebben dat jaar zoveel meegemaakt dat niets ons nog uit het lood kan slaan. We zijn niet bang van Anderlecht.”

“Zullen ons niet onderschatten”

“We moeten alleen uitkijken. Eerst en vooral moeten we zorgen dat we zelf het niveau van de voorbije weken halen, want Anderlecht zag die ook. Ze zullen ons niet onderschatten. Maar als we er opnieuw staan als team, vechten voor elkaar en ons ding doen in balbezit, dan kunnen we hen zeker pijn doen. Als collectief zijn we sterk, maar te veel vertrouwen kan tegen je keren”, zegt Onur Kaya.

“Hier in België kan iedereen van iedereen winnen. Met de zes op zes hebben we alvast vertrouwen en daarop kunnen we verder bouwen. Al blijft het opletten voor decompressie. We moeten brengen wat we de afgelopen weken hebben gebracht.”

Kapitein

“Die kapiteinsband doet me wel deugd. Toen ik tegen OH Leuven vorig seizoen startte als kapitein, was ik wat verrast. Tegelijk was ik ook vereerd. Het gaf me een boost en de motivatie om die leidersrol in de kleedkamer op te nemen.”

Winnen in Anderlecht, het zou wel een unicum zijn voor Onur Kaya, die straks “op vierhonderd meter van mijn deur speelt. Een verplaatsing ligt me niet echt. Ik heb er met Zulte Waregem een puntje gepakt en met Charleroi ooit gescoord, maar uiteindelijk zwaar verloren. Het wordt hoog tijd om daar eens te gaan winnen”, besluit de Mechelse aanvoerder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in