“Nikola Storm komt stilaan tot volle wasdom”

0
Storm
@StormNikola

Michel Preud’homme bombardeerde hem destijds bij Club Brugge nog tot mogelijke seizoensrevelatie. Maar de 24-jarige Nikola Storm kon zich bij blauw-zwart echter nooit helemaal doorzetten. Na omzwervingen bij Zulte Waregem en Oud-Heverlee Leuven lijkt Storm nu helemaal te ontbolsteren bij KV Mechelen. “We wisten dat het erin zat, daar bestond geen discussie over”, klinkt het in de Gazet van Antwerpen bij enkele oud-bekenden.

Nikola Storm speelde afgelopen competitiematch een dijk van een wedstrijd tegen Westerlo. Met 3 assists (één ervan leidde tot een owngoal) was hij een constante gezel voor zijn rechtstreekse tegenstrevers. Het ‘Stormde’ als het ware in de Kempen.

De nog altijd maar 24-jarige winger lijkt eindelijk zijn klasse ook aan rendement te koppelen. Oude bekenden van Storm, Hans Vander Elst (ex-assistentcoach OHL) en Pascal De Maesschalck (opleidingshoofd Club Brugge), kijken vol trots naar de prestaties van hun poulain.

“We wisten dat het erin zat”

Beiden zijn het erover eens: “We wisten altijd dat het erin zat. Daar bestond geen discussie over. Alleen was de vraag wanneer zijn kwaliteiten volledig tot uiting zouden komen.”

Vijf jaar geleden al debuteerde de toen 19-jarige Storm voor het eerst voor de hoofdmacht van Club Brugge. Toenmalig coach Michel Preud’homme bombardeerde hem daarna tot één van de mogelijke seizoensrevelaties. Zo’n vaart liep het echter niet met Storm. 

Pascal De Maesschalck, opleidingshoofd bij Club Brugge, denkt daar de reden voor te kennen. “Over zijn technische bagage bestond er geen twijfel. Hij had altijd overwicht ten opzichte van zijn tegenstanders. Hij liet bij Club dan ook meteen zien dat hij het kon.”

“Maar bij veel Vlaamse jongens moet je altijd even wachten op die bevestiging. Storm was op dat moment gewoon nog niet matuur genoeg”

“Op mentale vlak vergelijkbaar met Trossard”

Nikola Storm is volgens velen een gevoelige jongen. Het mentale aspect is dan ook iets waar hij op heeft moeten oefenen. “Ik ben een gevoelsmens en heb dat vertrouwen van de trainer nodig”, zei hij zaterdag nog na de wedstrijd.

“Vroeger was hij bij momenten wel een twijfelaar”, meent De Maesschalck. “Als er na een goeie actie een slechte volgde, dan speelde dat meteen door zijn hoofd. Daarin is hij duidelijk wel geëvolueerd. Anders dwing je niet je plaats af in een team als dat van KV Mechelen.”

Ook Hans Vander Elst, ex-assistentcoach bij OHL, herinnert zich Storm als een gevoelige jongen. “Hij moet vertrouwen krijgen van de staf en zijn ploeggenoten om te presteren.”

“Op dat vlak kan je hem een beetje vergelijken met Leandro Trossard, die ook nog voor OHL speelde. In alle omstandigheden kunnen presteren was een stap die hij moest zetten.”

“Storm moet sowieso naar 1A”

Storm lijkt volwassener te zijn geworden. Zijn klasse en techniek koppelt hij nu ook aan rendement. Betekent dit dan ook dat hij klaar is voor een stap hogerop na dit seizoen?

“Hij moet sowieso naar 1A, al dan niet met KV Mechelen”, benadrukt Vander Elst nog. “Hij komt stilaan tot volle wasdom. Zelfs een ploeg uit de top 6 behoort tot zijn mogelijkheden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in