Nieuwe assistent: “Deze kans kon ik niet laten schieten”

0
Bart Janssens ASV Geel
Bart Janssens (Bron: RTV)

Bart Janssens stond dinsdagmiddag voor het eerst op het trainingsveld bij KV Mechelen. Even daarvoor tekende hij een contract voor onbepaalde duur, eenzelfde contract als zijn ‘baas’ Wouter Vrancken. “Deze kans kon ik niet laten liggen”, stelt de ex-coach van ASV Geel in Gazet Van Antwerpen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN KV MECHELEN EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KVMECHELENFANS’

Maandag raakte nog niet alles rond met ASV Geel en dus werden de laatste details dinsdagochtend nog geregeld alvorens Bart Janssens een handtekening plaatste onder een contract van onbepaalde duur. ‘s Middags werd hij door Vrancken geïntroduceerd bij de spelers en nadien stond hij op het veld.

“Bewogen dag”

“Het is een bewogen dag geweest”, stelt Janssens. “Zeker omdat ik ‘s avonds ook nog afscheid ben gaan nemen van mijn groep in Geel. Afscheid nemen is altijd moeilijk, maar de ontelbare positieve reacties die ik heb gekregen van spelers, clubmensen en supporters zorgen ervoor dat dit aanvoelt als de juiste stap. Iedereen begrijpt mijn keuze.”

“Ik ben altijd ambitieus geweest en hier krijg ik nu de kans om aan de slag te gaan bij een club op het hoogste niveau. Een speciale club, bovendien. Eentje die moet passen bij mijn karakter. Familiaal, warm en toch gedreven. Een beetje zoals de supporters. Ik ben een sociale mens, maar ook een keiharde werker. Iemand die voetbal beleeft als werk én als passie. Deze kans kon ik dus echt niet laten schieten.”

Wouter Vrancken

Het parcours van de huidige T1 van KV Mechelen en van Bart Janssens loopt gelijkaardig, al werkten de twee nooit rechtstreeks met elkaar. “Maar we kennen elkaar wel al een tijdje door het voetbal”, klinkt het nog. “We gingen geregeld samen een koffie drinken of iets eten om over voetbal te praten. Dan werd er al eens gezegd dat we ooit hoopten samen te werken. Ik ben heel blij dat het er nu van komt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in