Mera, inzetbaar tegen Union, riskeert 4 speeldagen schorsing

0

German Mera is mogelijk een lange tijd niet inzetbaar voor Malinwa. De Colombiaan riskeert een schorsing van vier speeldagen voor zijn rode kaart tegen Beerschot Wilrijk. De verdediger is wel nog beschikbaar voor de levensbelangrijke return in de halve finale van de Beker van België tegen Union.

Vanavond staat de return van de Beker van België tegen Union op het programma. Na de heenmatch (0-0) moet Malinwa wel nog vol aan de bak in het Dudenpark. Het kan daarvoor alvast rekenen op vaste waarde in de defensie German Mera, al was dat tot voor kort geen evidentie.

Schorsing pas vanaf 30 januari

Mera werd namelijk naar de kant gestuurd in het Proximus League-duel tegen Beerschot Wilrijk van afgelopen weekend. De verdediger deelde een slag uit aan een Beerschot-speler en kreeg meteen rood van de scheidsrechter.

Het bondsparket stelde vervolgens een minnelijke schikking voor van vier speeldagen en een boete van 2.000 euro erbovenop. Geluk bij een ongeluk gaat die schorsing pas in op 30 januari, wat maakt dat de Colombiaan vanavond nog net in actie kan komen in de Beker.

Bekijk de rode kaart voor German Mera (vanaf 1’43”):

Malinwa in beroep

KV Mechelen weigerde het voorstel en zal de zaak verdedigen voor de Geschillencommissie met behulp van beelden. Normaal weten we morgen al meer over de mogelijke schorsingstermijn.

Dat KV Mechelen in beroep gaat, is niet verwonderlijk. Mera is een basispion in de achterhoede van coach Vrancken en kan nog van grote waarde zijn voor Malinwa in de race naar promotie richting 1A.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in