KV Mechelen moet na zware nederlaag tegen Union hopen op mirakel om tweede periodetitel te pakken (video)

0
Michael Verrips Lucas Bijker KV Mechelen Union
Bron: Proximus Sports

KV Mechelen verloor zaterdag van Union Sint-Gillis met 0-5. Door die zware nederlaag staat Malinwa nu één punt achter concurrent Beerschot Wilrijk. Op de slotspeeldag komende zondag heeft het zijn eigen lot niet meer in handen voor de tweede periodetitel.

Van de hemel naar de hel … zo kan je de zaterdagavond van KV Mechelen omschrijven. KFCO Beerschot Wilrijk had in de vooravond door een late tegengoal van KSV Roeselare (1-1) punten laten liggen. Zo kreeg KVM een gouden kans om een kloofje te slaan in het klassement van de tweede periode in Eerste Klasse B.

Anderhalf uur later zag het er ineens helemaal anders uit. Acht minuten ver in de wedstrijd tussen KV Mechelen en Union Sint-Gilles had de Zuid-Afrikaan Percy Tau er eigenhandig voor gezorgd dat Malinwa tegen een 0-2-achterstand aankeek.

Mechelen probeert, Union loert op counter

KV Mechelen wist dat het voor een aartsmoeilijke opdracht stond want Union kon nu met man en macht verdedigen en met zijn snelle spelers loeren op de counter.

Onder andere Onur Kaya en Nikola Storm proberen de bal voor doel te krijgen, maar alleen een vrije trap van die eerste kan echt voor gevaar zorgen. Aan de andere kant voorkomt de paal de 0-3 van Roman Ferber.

Wissels Vrancken helpen niet

Aan de rust grijpt Wouter Vrancken in en besluit hij over te schakelen opeen driemansverdediging. Laurent Lemoine blijft in de kleedkamer, Tim Matthys is zijn vervanger.

Mechelen lijkt wat hernieuwde moet te hebben en komt enkele keren in de buurt van Union-doelman Adrien Saussez, maar die heerst in de kleine rechthoek. Zowel Storm, Kaya, Matthys als Togui zien hun pogingen niet in doel verdwijnen.

Forfaitnederlaag

Het is daarentegen Union dat Achter De Kazerne even stil krijgt door de 0-3 te scoren op het uur. Roman Ferber is afwerker van dienst. De hoop bij Malinwa leeft kort daarna weer even op ze via Joachim Van Damme eindelijk kunnen scoren. De goal wordt echter (terecht) afgekeurd voor buitenspel.

Mathieu Cornet wordt door Wouter Vrancken nog in de strijd gegooid, en iets later verschijnt ook Clément Tainmont op het veld. Maar een ommekeer zit er niet in. Union maakt de nederlaag wel nog pijnlijker door nog twee keer te scoren en zo de zware 0-5 eindstand op het bord te zetten.

Bekijk hier de beelden van de pijnlijke nederlaag van KV Mechelen tegen Union:

Door de nederlaag staat KV Mechelen nu één punt achter Beerschot Wilrijk in de stand van de tweede periode. Met nog maar één wedstrijd voor de boeg moet Malinwa dus hopen op een klein mirakel.

Het is Oud-Heverlee Leuven dat voor dat mirakel zal moeten zorgen. Zij ontvangen komende zondag 3 maart om 16 uur Beerschot Wilrijk. OHL pakte juist 6 op 6 en zet die goede vorm hopelijk nog een wedstrijd door. KV Mechelen zelf speelt op hetzelfde moment uit bij rode lantaarn Lommel.

Registreer je op betFIRST en krijg tot 200 euro bonus om te wedden op KV Mechelen!

Promotiewedstrijden?

Als KVM nog naar de eerste plaats weet te springen, is het zeker van promotie naar Eerste Klasse A. Als Beerschot Wilrijk geen steek laat vallen en de tweede periodetitel pakt, moeten beide clubs onderling uitmaken wie promoveert.

KV Mechelen en Beerschot Wilrijk spelen dan promotiewedstrijden heen en terug om uit te maken wie naar 1A mag. KV Mechelen speelt in die dubbele confrontatie sowieso eerst op verplaatsing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in