Goed nieuws voor KV: Licentie 1A & Europa binnen

0
ploegfoto KV Mechelen 2018-2019

KV Mechelen heeft woensdag de licenties voor de Jupiler Pro League én de Europa League gekregen. Het moest nog iets toelichten, maar deed dat uitstekend waardoor de club volgend seizoen in de Jupiler Pro League mag uitkomen. Behalve als er andere uitspraken zijn in het Propere Handen-dossier.

Echter zit er ook een addertje onder het gras, weet Gazet Van Antwerpen. Malinwa zou haar Europese thuiswedstrijden echter niet mogen afwerken in het eigen AFAS-Stadion. Maar navraag van de krant meldde dat de UEFA pas midden mei het stadion komt keuren. Vorig seizoen ging het niet, want spelen op een bouwwerf is immers verboden.

Leuven

Als alles gaat zoals verwacht, krijgt de club na die controle een goedkeuring van categorie 4 en mag het dus alsnog Achter De Kazerne spelen. Mocht de club toch géén goedkeuring krijgen, is er al een oplossing en speelt Malinwa haar Europese thuiswedstrijden in Leuven.

Dat gebeurde in het verleden ook al, toen het de finale van Play Off II mocht afwerken tegen Lokeren én Charleroi in Leuven.

Operatie Propere Handen

Echter blijft het zwaard van Damochles boven Malinwa hangen. Er is immers nog geen uitspraak in de hele Propere Handen-affaire waar KV Mechelen betrokken zou zijn in het matchfixing-gedeelte. Pas als daar uitspraken over gedaan zijn, mag de club officieel terugkeren naar de Jupiler Pro League. En mag het (als het de beker wint) ook Europa in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in