Malinwa kegelt ook Kortrijk uit de beker

0
Foto: Mirco Moreels

KV Mechelen blijft het goed doen. De Maneblussers hadden gisteren geen moeite met KV Kortrijk, dat een makkelijkere opdracht dan gedacht bleek te zijn. Malinwa mag het nu opnemen tegen Union, waardoor er nu al zeker één 1B-club naar de Heizel mag gaan.

Meteen Cocalic

Beter aan een wedstrijd kan je nauwelijks beginnen. KV Mechelen dwong na een halve minuut een hoekschop af en die zette Edin Cocalic, die in de ploeg kwam ten koste van een niet 100%-fitte Swinkels, tegen de touwen. Een vroege voorsprong is altijd mooi meegenomen.

De Kortrijkzanen hadden even moeite om te herstellen, maar de thuisploeg weigerde te profiteren van enkele opgelegde kansen. Tot Rob Schoofs op het half uur een fenomenale actie uit zijn sloefen toverde. Een paar spelers dribbelen en Storm bedienen: 2-0. Daarmee gingen we ook rusten.

Snel rood!

Anders dan in de voorgaande wedstrijden kon Malinwa echter niet scoren in de beginfase van de tweede helft. Cocalic kreeg er een goeie kans toe, maar de bal sprong van zijn voet. En net op dat moment ging het licht ook uit bij Mboyo. Een elleboogstoot met al geel achter de naam. Hij moest vroegtijdig naar de kant.

Met elf tegen elf was KV Kortrijk eigenlijk al geen partij voor Malinwa, met tien tegen elf zou de wedstrijd al snel dood gemaakt worden. De ingevallen De Camargo trapte de 3-0 voorbij Bruzzese. In de slotfase pakte Charisis ook nog een tweede gele kaart. En dus gaat Malinwa naar de halve finales van de Croky Cup, de eerste sinds 2010.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in