KV Mechelen op de Gouden Schoen: punten voor doelmannen, beloftes én coaches

0
Colin Coosemans Wouter Vrancken Elias Cobbaut Hassane Bandé Michael Verrips Dennis van Wijk KV Mechelen Gouden Schoen
Boven v.l.n.r.: Colin Coosemans, Wouter Vrancken en Elias Cobbaut. Onder v.l.n.r.: Hassane Bandé, Michael Verrips en Dennis van Wijk (Bron: kvmechelen.be)

Gisteren werd in Puurs de 65e Gouden Schoen uitgereikt. Eindlaureaat was Hans Vanaken, maar er werden nog andere prijzen uitgedeeld. Zo werd onder andere de Doelman van het Jaar, de Coach van het Jaar en de Belofte van het Jaar gekroond. En ook KV Mechelen sprokkelde enkele punten.

Wesley Moraes was de eindlaureaat in het referendum voor Belofte van het Jaar, maar ook Elias Cobbaut (13e met 17 punten) en Hassane Bandé (17e met 13 punten) kregen een aantal stemmen.

Cobbaut verzilverde in de zomer een transfer naar Anderlecht, terwijl Bandé een transfer versierde richting Ajax Amsterdam. Van die laatste weten we dus zeker dat al zijn punten in de eerste stemronde behaald werden als speler van Malinwa.

Vrancken en Van Wijk

Tot zowat iedereens verbazing kreeg niet Philippe Clement, maar wel Ivan Leko de trofee voor Coach van het Jaar. Ook hier kregen Malinwa-coaches Dennis van Wijk, die het behoud nét niet kon afdwingen, én Wouter Vrancken, de man die KV Mechelen naar de halve finale van de beker loodste elk twee punten.

Daarmee eindigde ze gedeeld elfde in dat referendum, op gelijke hoogte als ex-Mechelen-doelman Michel Preud’homme (Standard Luik).

Coosemans en Verrips

Dat was nog niet alles, want ook in het referendum van Doelman van het Jaar, dat Lovre Kalinic won, kregen (ex-)spelers van KV Mechelen punten. Zo vinden we Colin Coosemans terug in de lijst. Hij staat op plaats 14 met zeven punten. Aangezien de keeper bij KAA Gent geen speelminuten krijgt, mogen we ervan uitgaan dat hij die punten te danken heeft aan zijn prestaties bij KVM.

Ook de huidige doelman Michael Verrips kreeg punten. Hij eindigde op een gedeelde 18e plaats met twee punten en is daarmee de enige keeper uit 1B die op stemmen kon rekenen.

KV Mechelen klopt Racing Mechelen

Nog een leuk weetje: tijdens de show gingen presentator Niels Destadsbader en voetbaldier Johan Boskamp naar het G-voetbal kijken. Een derby tussen KV Mechelen en Racing Mechelen. Malinwa won, met 5-4. De spelers waren overigens aanwezig tijdens het Gala.

Gisteren tijdens het Gala van de Gouden Schoen kwam onze G-ploeg in beeld. Ze wonnen tegen Racing Mechelen met 5-4!Beelden: VTM.

Geplaatst door Achter de Kazerne: de Hel van Malinwa op Donderdag 17 januari 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in