Malinwa geraakt niet voorbij stug Union

0

KV Mechelen heeft een opdracht extra als het naar het Dudenpark afreist voor de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van België: scoren. In eigen huis bleef het immers 0-0, misschien wel de perfecte weergave van de wedstrijd.

Wouter Vrancken gooide Joachim Van Damme terug in de strijd nadat een schorsing hem even aan de kant had gehouden. Hij was de voorbije twee weken geschorst en moest toekijken. Ook Mamadou Bagayoko speelde, aangezien Jules Van Cleemput geblesseerd was. Maar wat had Mechelen het moeilijk tegen een goed opzittend, soms viriel, Union.

Twee goals Union afgekeurd

En dan had het ook nog eens geluk dat de lijnrechter Malinwa-gezind was. Twee keer werd een doelpunt van Percy Tau afgevlagd voor buitenspel. De VAR was aanwezig, maar de scheids moest niet gaan kijken. We nemen aan dat het correct was. Pas in de slotfase kwam KV Mechelen een keer piepen via Igor De Camargo.

Mechelen met man meer

Bij de start van de tweede helft leek het makkelijker te worden voor KV Mechelen nadat Thibault Peyre een tweede gele kaart kreeg. Met tien tegen elf was Union al lang blij met een scoreloos gelijkspel. Malinwa kreeg de kans om nog meer dan veertig minuten te voetballen tegen tien man en proberen te scoren.

En daar kreeg het toch ook een paar goeie kansen toe. Storm alleen voor Anders Kristiansen, Rob Schoofs die voorlangs schiet en in de slotfase een paar hete standjes voor het doel van Union, maar verder bitter weinig. Zo bleef het Achter De Kazerne 0-0.

Scoren in Dudenpark

Het wordt volgende week in het Dudenpark bibberen. Malinwa is bij een gelijkspel met doelpunten altijd geplaatst voor de finale van de Croky Cup. De beslissende wedstrijden wordt gespeeld op dinsdag 29 januari om 20.45 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in