Matthys en KV Mechelen zitten samen: “Maar het is een moeilijke beslissing”

0
Tim Matthys KV Mechelen Proximus Sports
Tim Matthys (Bron: Proximus Sports)

Blijft Tim Matthys een voetballer of hangt hij zijn schoenen aan de haak? Het is de vraag die de Malinwa-supporter dezer dagen bezig houdt. De middenvelder is er zelf nog niet uit, maar zit dinsdag wel samen met de club. Dat liet hij alvast noteren in VISTA, de webpodcast van Het Laatste Nieuws en Proximus waar hij maandag te gast was.

REGISTREER JE NU OP BETFIRST EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU!

Helemaal op het einde stelde presentator Nicolas De Brabander de vraag of de tuchtprocedure leeft binnen de spelersgroep. “We waren daar niet superhard mee bezig tijdens het seizoen”, vertelde Tim Matthys. “Het sportieve seizoen dat we gespeeld hebben, overheerst. Dat willen we nu beloond zien worden.”

Dat zou dan zijn met Europees voetbal, de poules van de Europa League. Een reden om te blijven? “Dat gaat niet meespelen voor mijn toekomst. Al zou het mooi zijn om nog een Europese wedstrijd te spelen. Al is eindigen met een titel en een beker ook niet slecht.” Tim Matthys speelde eerder al Europees, met Zulte Waregem in 2006.

“Meeting met club”

De hamvraag blijft wel of hij doorgaat als speler of niet. “Ik heb een meeting met de club om alles op tafel te leggen wat mogelijk is. De beslissing om door te gaan of niet is ook niet zo makkelijk.” Matthys kwam in 2015 naar Malinwa en was na de degradatie de eerste om te zeggen dat hij bij de club ging blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in