Matthys over contract: “Wil zeker nog blijven”

0
Tim Matthys KV Mechelen Proximus Sports
Tim Matthys (Bron: Proximus Sports)

Tim Matthys is een graag geziene gast Achter de Kazerne. De flankaanvaller beschikt echter over een aflopend contract. Bij Sporza laat hij een ballonnetje op over zijn toekomst: “Als KV met me door wil, denk ik wel dat ik blijf.”

Tim Matthys werd zondagavond gebeld door Sporza Radio. “Ja, het is vrij laat geworden”, vertelde hij na de gewonnen titel in de Proximus League. “Alles moest eruit. We hebben een fantastische avond gehad. Sinds de degradatie hebben we onwerkelijk véél meegemaakt: sportieve hoogtepunten en de zaak rond de club. Het was een rollercoaster, een heel intens seizoen.”

“Stress aanwezig”

“De stress was wel aanwezig, zeker omdat we het al twee keer lieten liggen. Dan hebben we Beerschot Wilrijk terug in de strijd laten komen en in een rechtstreeks duel kan alles. Het kon slecht afgelopen zijn: dan speel je een fantastisch seizoen en blijf je met niets achter. Dat zou erg zijn geweest voor de groep. We beseften dat die titel naar ons moest komen.”

View this post on Instagram

No words…

A post shared by timmatthys7 (@timmatthys7) on

Propere Handen

En dan is er nog operatie Propere Handen: “We hebben ons gefocust op het sportieve. De club wilde de titel, dat hebben we gedaan. Over de rest hebben we geen zicht en we willen graag snel duidelijkheid. Hopelijk is dat een plekje in 1A. Het bestuur heeft er vertrouwen in en dat straalt ook af op de groep.”

Tim Matthys speelde echter heel weinig mee. “Ik wist waar ik aan toe was”, stelt hij. “Ik wist dat ik geen basisspeler meer ging zijn. Op een gegeven moment begon de ploeg te draaien en dan heb ik geen probleem om me neer te leggen bij de situatie. Ik ben 35 jaar, dat maakt het iets makkelijker.”

“Contract loopt af”

En wordt dan de terugkeer van KV Mechelen in de Jupiler Pro League er dan eentje met of zonder Tim Matthys? “Mijn contract loopt af, de bekerfinale is momenteel mijn laatste wedstrijd voor KV. Als de club mij nog een jaar wil houden, denk ik dat ik er nog een jaar bij doe. Zegt KVM dat het mooi is geweest, dan moet ik nadenken over wat ik ga doen.”

“Voor mij is het belangrijk dat ik er snel duidelijkheid over krijg. Maar ik voel me nog goed, dat heb ik gisteren (zaterdag, red.) nog getoond en dat is het belangrijkste.” Tim Matthys is in zijn vrije tijd ook nog analist bij Proximus Sports.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in