Malinwa wint oefenpot tegen kampioen THES Sport

0
Bron: Achter de Kazerne: de Hel van Malinwa

Feest in Tessenderlo. De kersverse kampioen uit de Eerste Amateurreeksen ontving met open armen de kampioen uit de Proximus League. Tijd om ex-werknemers Wouter Vrancken en Jan Boden in de bloemetjes te zetten. Op het veld zat het echter niet mee: een owngoal zorgde voor een Mechelse overwinning.

Géén De Camargo, géén Lemoine, géén Engvall en géén Verrips. De twee eersten zaten op de tribunes in Tessenderlo, de Zweed en de Nederlander mochten de trip naar Limburg overslaan. Ook Peyre zat op de tribunes. Er werden geen risico’s genomen.

Storm, die in de steun van Togui speelde, maakte enkele goeie acties en was de gevaarlijkste man bij KV Mechelen. Op het half uur schudde hij een knappe actie uit zijn benen en schoof hij de bal tot bij William Togui. Die legde de bal overhoeks tegen de touwen. Toch zou de voorsprong voor Malinwa niet op het bord blijven staan.

Vlak voor de rust, met nog enkele minuten op het bord, ging THES in de aanval. Van Hoorenbeeck haalde de doorgebroken Van Aerschot knap terug maar had de pech dat de bal via een carambole toch in doel hobbelde, 1-1. Niet veel later floot de scheidsrechter voor de rust.

Na de pauze, en met Seth De Witte in de ploeg ten koste van Alexander Corryn, zou het spelbeeld lichtjes veranderen. Storm verhuisde naar de linkerkant en bleef ook van daaruit het gevaarlijkste. Op het uur gaf hij de bal voor doel: Togui miste net, maar in zijn rug zat Christiaens en via de verdediger ging de bal binnen.

Limburgse gastvrijheid dus. Wouter Vrancken gooide ook nog Kaya en Cornet in de strijd, maar veel werd er niet meer getoond op het veld. Al was het nummer 36 wel nog dicht bij de 1-3. Mathieu Cornet zag echter snel zijn magistraal balletje tegen de lat uiteenspatten.

Na negentig minuten konden beide ploegen met een goed gevoel richting kleedkamers gaan. THES had zich een waardige tegenstander getoond voor Malinwa en de Kakkers wonnen de wedstrijd, goed voor het vertrouwen. Nog één keer moet het (volgende week tegen Lokeren), daarna mag het.

Malinwa speelde met: Castro – Van Hoorenbeeck, Swinkels, Mera, Corryn (46’ De Witte) – Matthys, Van Damme, Schoofs (68’ Kaya), Tainmont – Storm, Togui (64’ Cornet).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in